Η σύγκρουση των κόσμων επιστρέφει

Η σύγκρουση των κόσμων επιστρέφει

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει τις μέρες μέχρι τις 30 Αυγούστου ο 28χρονος Γιώργος Γκούμας. Μαζί με περίπου 5 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον πραγματικό κόσμο περιμένει την τελευταία επέκταση, το λεγόμενο «expansion», του φανταστικού κόσμου «World of Warcraft». «Θα τροποποιήσω λίγο το πρόγραμμά μου για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο όταν βγει το νέο expansion, το Legion», λέει στην «Κ» ο Γιώργος, ο οποίος παίζει συστηματικά από το 2006. «Τα πρώτα επτά χρόνια πιο εντατικά, έκλεινα 12 – 13 ώρες στον υπολογιστή. Τώρα κουράζομαι, και το παιχνίδι έχει κουράσει, και παίζω λιγότερο, πιο casual όπως λέγεται», σημειώνει.

Το «World of Warcraft» (WoW) ανήκει στην κατηγορία των MMO RPG (Μassively Multiplayer Online Role-playing Game), δηλαδή των παιχνιδιών εκείνων που παίζονται ταυτόχρονα από πολλούς παίκτες και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω Διαδικτύου. Η πρώτη έκδοση βγήκε το 2004, τιμώντας τη δέκατη επέτειο της σειράς παιχνιδιών «Warcraft», και από τότε οι προγραμματιστές της εταιρείας Blizzard προσθέτουν κάθε τόσο νέες εκδόσεις για να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των παικτών.

Οπως λένε οι βετεράνοι, τα στοιχεία που ξεχώρισαν το «WoW» και του έδωσαν μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες για το δημοφιλέστερο συνδρομητικό παιχνίδι (12 εκατομμύρια συνδρομές τον Οκτώβριο του 2010) ήταν η πολύ καλή ποιότητα των γραφικών του, η διαδικτυακή αλληλεπίδραση με παίκτες απ’ όλο τον κόσμο, οι πολλαπλές επιλογές στον τρόπο παιχνιδιού και ο μύθος, το λεγόμενο «Lore», πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε ένας ολόκληρος φανταστικός κόσμος γεμάτος από ξωτικά, τέρατα, δράκους, ταξίδι στον χρόνο και εξωγήινους. Και βέβαια, ο κόσμος του «WoW» είναι τόσο φανταστικά αληθοφανής που δεν σταματάει ποτέ. «Δεν υπάρχει παύση στο παιχνίδι. Εφθασα να παίζω 8 ώρες καθημερινά επί πέντε μέρες την εβδομάδα. Ηταν σαν κανονική δουλειά», θυμάται ο Κωνσταντίνος Βούλτσος. Εχει τρία χρόνια να «μπει» στον αρχαίο κόσμο του Αζεροθ και δεν του λείπει καθόλου η παλιά του έξη. «Επαιζα με συμπαίκτες από τη Νότια Αφρική μέχρι την Ολλανδία, ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο. Περνούσαμε ωραία, γελούσαμε, γνώρισα ορισμένους από κοντά. Μετά όμως το παιχνίδι έγινε πολύ εύκολο και αυτό με ξένισε. Σιγά σιγά άρχισαν να αποχωρούν διάφοροι, κάπου αρχίσαμε να διαφωνούμε για την τακτική μας και μετά κατάλαβα ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσω και εγώ. Τώρα παίζω παιχνίδια που έχουν pause», σημειώνει.

Ο Κωνσταντίνος, όπως και οι περισσότεροι πρώην και νυν παίκτες, είδαν την ομώνυμη ταινία που βγήκε πρόσφατα στους κινηματογράφους («Warcfraft: Η σύγκρουση των δύο κόσμων») σε μια προσπάθεια της Blizzard να ανανεώσει το ενδιαφέρον στους παλιούς και να προσελκύσει νέους συνδρομητές. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά ο πρώτος τόμος του «World of Warcraft Chronicle» (εκδ. Κέδρος) σε μια καλαίσθητη έκδοση με πλούσια εικονογράφηση από τους Πίτερ Λι και Τζόζεφ Λακρουά και σε μετάφραση του Δημήτρη Αρβανίτη. Το βιβλίο εισάγει τον αναγνώστη στην Κοσμολογία του αρχέγονου Αζεροθ, μιλά για το αρχαίο Κάλιμντορ, παραθέτει επικούς πολέμους, προδοσίες, επαναστάσεις, συμμαχίες και εξεγέρσεις και ολοκληρώνεται με τον τρόπο που άρχισε η περιπέτεια: τον έκπτωτο Τιτάνα Σαργκέρας που σχεδιάζει μια νέα εισβολή στον Αζεροθ.

«Εχουν βγει πολλά παιχνίδια από τότε, με καλύτερα γραφικά, πιο ελκυστικά, αλλά το “WoW” αποτελεί σταθμό στα παιχνίδια του είδους», μας λέει ο Νίκος Τσιάβος, ιδιοκτήτης του καφέ «Game Inn», το οποίο εξειδικεύεται στα επιτραπέζια παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία και τον Κόσμο του Αζεροθ. Ο Νίκος και η σύζυγός του ήταν φανατικοί παίκτες την εποχή που σπούδαζαν. Τώρα έχουν περιορίσει την ενασχόληση τους, αν και το «WoW» προσελκύει ακόμη εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο. «Τώρα παίζεται πολύ στην Ασία και λιγότερο σε Ευρώπη και Αμερική. Η νέα γενιά, πάντως, είναι νομαδική. Σπάνια μένει σε ένα παιχνίδι όπως τότε. Εμείς μεγαλώσαμε και έχουμε ωραίες αναμνήσεις από τα παλιά», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή