Ασημένιος ο Γιαννιώτης

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ένσταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν έγινε δεκτή από τους διοργανωτές. «Είχαμε υποχρέωση απέναντι στον αθλητή και απέναντι σε όλους τους Ελληνες να δούμε ξανά το βίντεο για να μην υπάρξει καμιά αδικία απέναντι στον μεγάλο πρωταθλητή μας. Τελικά, η ένσταση δεν έγινε δεκτή", δήλωσε στην "Κ" ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

O Σπύρος Γιαννιώτης, έδωσε τον αγώνα της ζωής του και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 ανοικτού νερού με 1.52.59.8. Τον ίδιο ακριβώς χρόνο έκανε και ο Ολλανδός, Φέρι Βέερμαν, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο. Οι κριτές χρειάστηκαν τη βοήθεια του «φώτο – φίνις» και πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να αποφασίσουν ποιος από τους δύο αθλητές θα αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής όλων των εποχών, σε ηλικία 36 ετών, πέτυχε έναν άθλο. Ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, στον τελευταίο αγώνα της ζωής του. Ο κολυμβητής είχε δηλώσει ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του και φρόντισε να είναι ο καλύτερος. Με μία εντυπωσιακή αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα κατάφερε να φτάσει τους προπορευόμενους και επιστρατεύοντας τις τελευταίες του δυνάμεις προηγήθηκε. Ο Ολλανδός, όμως, Φέρι Βέερμαν τον πλησίασε και πρόλαβε να ακουμπήσει πρώτος την ηλεκτρονική πλακέτα παρόλο που ο Ελληνας πρωταθλητής προπορευόταν. 

«Στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό μου: δώσε ότι έχεις και δεν έχεις. Είχα κλείσει τα μάτια και πήγαινα μηχανικά», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση.

Ο 36χρονος πρωταθλητής αποκάλυψε ότι είχε κουραστεί πάρα πολύ και γι΄αυτό έφτασε «με ανάποδο» χέρι στον τερματισμό.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο βάθρο. Αρχισα να το σκέφτομαι στα τελευταία 100 μέτρα. Το ολυμπιακό μετάλλιο ήταν για εμένα το απωθημένο τόσων χρόνων. Αυτό ήταν το όνειρό μου και ύστερα από πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις, το κατάφερα. Η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο φινάλε για την καριέρα μου», υπογράμμισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή του, Νίκο Γέμελο, στη σύζυγό του και σε όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Τα συγχαρητήρια του στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου εξέφρασε με επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε η επιστολή του κ. Παυλόπουλου.

«Νέος θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 10χλμ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θερμά συγχαρητήρια στον σπουδαίο κολυμβητή». Με αυτά τα λόγια συνεχάρη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, τον αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά!» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, επίσης, στο twitter.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με χρόνο 1.53.02. Τον ίδιο χρόνο με τον τρίτο έκανε και ο Κινέζος Ζου Λιτζούν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή