Πυροσβέστες της πυρκαγιάς

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δουλειά δεν είχε στη Σητεία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και άρχισε να αφιερώνει μαντινάδες στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αυτοί που βάλαν τη φωτιά και κάηκε όλη η φύση, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ π’ αργεί να την εσβήσει», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Χαριτωμένο, δεν λέμε, αλλά πόσο αληθές είναι;

Κατ’ αρχάς, το πρόβλημα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που κυβερνούν, δεν είναι ότι αργούν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά διότι τη φουντώνουν περισσότερο. Είτε διότι έχουν αυταπάτες, είτε επειδή θέλουν να βολέψουν (και αυτοί) τα δικά τους παιδιά, είτε γιατί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αναβιώσουν όλες –μα όλες!– τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης. Να θυμίσουμε ότι με τις πρόωρες εκλογές, που επιδίωξε κι επέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, τσαλαπάτησε το μικρό βλασταράκι της ανάκαμψης που η «κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων» (όπως υποτιμητικά λένε οι κυβερνώντες) είχε καταφέρει να πετύχει; Ξεχνιέται το γεγονός ότι το, κατά Βαρουφάκη, «αριστερό τσούρμο» (το οποίο τώρα το παίζει πυροσβέστης) έκανε παρανάλωμα του πυρός τις τράπεζες, αυτές που με χίλια βάσανα και περισσότερους φόρους είχαν ανακεφαλαιοποιήσει οι Ελληνες φορολογούμενοι; Δεν θυμάται τις διαπραγματεύσεις με τα πουκάμισα έξω που έκανε η «λαοσωτήριος» κυβέρνησή του, χαντακώνοντας την ελληνική οικονομία και κάθε ορατή προοπτική ανάπτυξης; «Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν. Αποδείχθηκε λάθος εκτίμηση. Πριν από 3 χρόνια μπορεί αυτό να ίσχυε, αλλά στο μεταξύ κι εκείνοι πήραν τα μέτρα τους. Προς έκπληξή μας, ο κ. Σόιμπλε πρότεινε αν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ, να μας βοηθήσει κιόλας», είπε ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Αλλά ακόμη και τώρα, αφού ξεκαθάρισαν οι αυταπάτες, όλοι οι –κατά Παπαδημούλη– πυροσβέστες αντιγράφουν τις παλιές κακές συνήθειες των εμπρηστών. Ρουσφέτια, διόγκωση του κράτους (όπου τους παίρνει), προσκόμματα και εμπόδια στις αποκρατικοποιήσεις, φούντωμα της διαπλοκής και ανομίας κ.λπ. Αυτές τις μικρές εστίες, οι οποίες κατέληξαν στη μεγάλη πυρκαγιά του 2009, αναζωπυρώνει με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κάθε επένδυση που πάει να γίνει βρίσκει τον υπουργό της: O ένας κοντεύει να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο ολόκληρη την επικράτεια, ο άλλος βάζει τρικλοποδιές στις Σκουριές, ο τρίτος αλλάζει το νομικό καθεστώς των υδατοδρομίων (ούτε του χρόνου θα έχει υδροπλάνα) και οι υπόλοιποι ονειρεύονται σοβιετοποίηση της ελληνικής οικονομίας· με πρώτο, βέβαια, τον κ. Νίκο Φίλη που θέλει να κάνει τα ιδιωτικά σχολεία σαν τα δημόσια, αντί να κάνει τα δημόσια σαν τα ιδιωτικά, όπως είναι το λογικό.

Δυστυχώς, οι πυροσβέστες της πυρκαγιάς αποδείχθηκαν χειρότεροι από τους εμπρηστές. Οι προηγούμενοι, τουλάχιστον –είτε γιατί ντρέπονταν, είτε γιατί τους είχαμε πάρει χαμπάρι, είτε γιατί κάποιοι από αυτούς λόγω εμπειρίας κατάλαβαν ότι το σύστημα οδεύει σε αδιέξοδο, είτε γιατί είχαν εμπειρία και γνώση της παγκόσμιας κατάστασης–, κάτι προσπάθησαν να διορθώσουν· χωρίς, βέβαια, να ολοκληρώσουν τις βαθύτερες τομές που χρειάζονται για να προκόψει ο τόπος. Τούτοι δω, αδαείς και ιδεοληπτικοί, αγράμματοι και επαρχιώτες, θέλουν να φέρουν τον τόπο στα μέτρα του γνωστικού τους πεδίου. Το οποίο, ως γνωστόν, δεν είναι και ευρύ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή