Κύπρος: Οι εγγυήσεις στο επίκεντρο των συνομιλιών Ακιντζί-Ερντογάν

Κύπρος: Οι εγγυήσεις στο επίκεντρο των συνομιλιών Ακιντζί-Ερντογάν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κυπριακό με έμφαση στην πτυχή των εγγυήσεων θα βρίσκεται στο επίκεντρο της αποψινής συνάντησης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο Ακιντζί και η διαπραγματευτική του ομάδα είχε το απόγευμα συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα υπάρξουν επτά κρίσιμες συναντήσεις στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, γι' αυτό είναι απαραίτητη η διαβούλευση με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο.

Νωρίτερα, ο Ακιντζί επισκέφθηκε τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και το μέρος του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης που βομβαρδίστηκε κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και σε δηλώσεις ανέφερε ότι ο τουρκικός λαός, προτάσσοντας το στήθος του στα άρματα μάχης, στήριξε τη Δημοκρατία.

Ερωτηθείς για τυχόν δραστηριότητες της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στο ψευδοκράτος και εάν βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού μελών της, ο κ. Ακιντζί είπε ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε πληροφορία, έγγραφο ή στοιχείο θα γίνουν αυτά που πρέπει και δεν θα υπάρξει ανοχή. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή, αφού δεν θα πρέπει, όπως είπε, μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή