Ρίο: Δικαστικό ένταλμα για κράτηση των διαβατηρίων Αμερικανών αθλητών

Ρίο: Δικαστικό ένταλμα για κράτηση των διαβατηρίων Αμερικανών αθλητών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κράτηση των διαβατηρίων δύο Αμερικανών αθλητών της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης στο Ρίο διέταξε σήμερα Βραζιλιάνα δικαστής, ώστε να εμποδίσει την έξοδο τους από τη χώρα.

Οι κολυμβητές Ράιαν Λόχτ και Τζέιμς Φέιγκεν είχαν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα ληστείας υπό την απειλή όπλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της δικαστού Κέιλα Μπλανκ, εκδόθηκαν εντάλματα για έρευνα και για την κράτηση των διαβατηρίων των δύο αθλητών, ώστε να καταθέσουν περαιτέρω σε σχέση με την υπόθεση.

«Η τοπική αστυνομία κατέφθασε στο Ολυμπιακό χωριό σήμερα το πρωί και ζήτησε να συναντήσει τον Ράιαν Λόχτ και τον Τζέιμς Φέιγκεν και να συλλέξει τα διαβατήρια τους», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάτρικ Σαντούσκι.

«Η αμερικανική ομάδα κολύμβησης μετακινήθηκε από το χωριό μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής της και οι αθλητές δεν ήταν διαθέσιμοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Επιπροσθέτως, αποτελεί τμήμα του πρωτοκόλλου ασφαλείας μας να μην κοινοποιούμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των αθλητών μας και κατ’ επέκταση δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την παρούσα τοποθεσία τους», κατέληξε ο Σαντούσκι.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου ο Λοχτ έχει ήδη αποχωρήσει από τη Βραζιλία κάτι που φέρεται να επιβεβαιώνει ο πατέρας του αθλητή.

Ο Στιβ Λοχτ είπε ότι ο γιος του έφτασε στις ΗΠΑ πριν από την έκδοση του εντάλματος.

Ο Αμερικανός κολυμβητής και τρεις ακόμη συναθλητές του είχαν αναφέρει ότι ληστές στο κέντρο του Ρίο τους είχαν απειλήσει με όπλο, υποκρινόμενοι τους αστυνομικούς. Ο Λοχτ κατήγγειλε ότι ένας από τους δράστες τοποθέτησε το όπλο στο μέτωπο του.

Αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο σχολίασαν ότι ακόμη αναζητούν τους βασικούς μάρτυρες του περιστατικού και κυρίως τον οδηγό του ταξί στο οποίο επέβαιναν εκείνη της στιγμή οι αθλητές.

Το γραφείο της Μπλανκ έκανε λόγο για «πιθανές ανακρίβειες στις αφηγήσεις των αθλητών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή