Η Σερβία επικράτησε στο ντέρμπι με την Κροατία

Η Σερβία επικράτησε στο ντέρμπι με την Κροατία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από τρεις μονόπλευρους προημιτελικούς, ο τέταρτος και τελευταίος χρονικά ήταν και ο καλύτερος. Η Σερβία επικράτησε 86-83 της Κροατίας και συμπλήρωσε το παζλ των ημιτελικών, όπου θα συναντηθεί με την Αυστραλία.

Οι «πλάβι» άφησαν πίσω τους το προβληματικό πρώτο ημίχρονο, που τους βρήκε στο -6 (38-32) και με ένα καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 34-14 έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Η μαχητική «χρβάτσκα» κατάφερε να πλησιάσει στον πόντο τριάμισι λεπτά πριν το τέλος (75-76) και τα πάντα κρίθηκαν στο νήμα.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε πιο καθαρό μυαλό και μεγαλύτερη ευστοχία στις βολές, σε αντίθεση με εκείνη του Αλεξάνταρ Πέτροβιτς που πέταξε μια χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο στη Βαρκελώνη.

Η Σερβία, που θα είναι παρούσα στα ημιτελικά μετά από 20 χρόνια, είχε πρώτο σκόρερ τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους, ενώ ο συνεπώνυμος Μπόγιαν σταμάτησε στους 38 για τους ηττημένους.

Δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 52-66, 83-86.

Κροατία (Πέτροβιτς): Μπάμπιτς 4, Σίμον 8 (5 ασίστ), Χεζόνια 16 (8 ριμπ.), Σάριτς 7, Ούκιτς 4, Πλάνινιτς 6 (9 ριμπ.), Μπίλαν 10, Μπογκντάνοβιτς 28.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 9 (10 ασίστ), Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 18 (5 ασίστ), Μάρκοβιτς 12, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς, Ραντούλιτσα 12, Γιόκιτς 12, Στίματς, Γιόβιτς 9.

Στους άλλους προημιτελικούς, η Team USA ξύπνησε και σάρωσε την Αργεντινή με 105-78 κλείνοντας ραντεβού για τον ημιτελικό με την Ισπανία την Παρασκευή. Η Ισπανία προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά διαλύοντας με 92-67 τη Γαλλία στο «αντίο» του Αντονι Πάρκερ. Νωρίτερα η Αυστραλία επικράτησε της Λιθουανίας με 90-64 και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τη Σερβία.

Πηγή: sport-fm

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή