Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ εξαιτίας της ανησυχίας πολλών επενδυτών ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) θα μπορούσε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού τούς επόμενους μήνες παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται με αργό ρυθμό.

Στο Λονδίνο οι μετοχές υποστηρίχθηκαν από τα θετικά στοιχεία για την ανεργία, αλλά παρ’ όλα αυτά ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,50%. Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η πτώση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX έκλεισε με απώλειες 1,3%, ενώ και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε και αυτός με πτώση, 1,56%, ενώ το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο Μιλάνο με τον  FTSE MIB να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με απώλειες 1,58%. Πτωτικά κινούνταν και η Wall Street εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που είχαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, όπως η Target και η Staples.

To χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν χθες το μοναδικό μεγάλο χρηματιστήριο που έκλεισε με άνοδο, 0,9%, έπειτα από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Αιτία για την άνοδο ήταν η υποχώρηση της ισοτιμίας του γιεν, που ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή