Ν.Δ.: σήμερα «μετακομίζει» στην Πειραιώς

Ν.Δ.: σήμερα «μετακομίζει» στην Πειραιώς

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στρατηγική της αντεπίθεση με ορόσημο την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (16-18 Σεπτεμβρίου) προετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας το στίγμα της ολικής επαναφοράς σε αντιπολιτευτικούς ρυθμούς καθημερινότητας με τη σημερινή –προαναγγελθείσα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.– εγκατάσταση στα νέα γραφεία στον αριθμό 62 της οδού Πειραιώς.

Ζητήματα στρατηγικής, αλλά και οργανωτικά θέματα, αναμένεται να συζητηθούν και σήμερα στον πρωινό καφέ που θα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. με στενούς του συνεργάτες στο νέο του γραφείο στο Μοσχάτο. Εξάλλου, μια πρώτη αποτίμηση τόσο της εκλογολογίας που η Ν.Δ. θεωρεί ότι συντηρείται από την ίδια την κυβέρνηση με συγκεκριμένες ενέργειες όσο και των εν δυνάμει εξελίξεων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έγινε ήδη χθες σε σύσκεψη που είχε ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή και στην οποία συμμετείχαν οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Μπεκίρης και Θανάσης Μπακόλας. Στη σύσκεψη χαρτογραφήθηκαν οι επόμενες κινήσεις του προέδρου της Ν.Δ. ενόψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. το οποίο θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της διεθνούς έκθεσης.

Η ηγεσία της Ν.Δ. δεν σκοπεύει να χαμηλώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους έναντι της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ θα συνεχίσει να αποδομεί τεκμηριωμένα τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος που επιχειρούν να εδραιώσουν αφήγημα περί οικονομικού success story. Στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής που αναμένεται να ξεδιπλωθούν σε όλο τους το μεγαλείο μετά τον Σεπτέμβριο, και τα οποία δεν αποκλείεται καθόλου να οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις, αποδίδουν, εξάλλου, κομματικές πηγές την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο με κινήσεις όπως η επαναφορά του ζητήματος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Στην Πειραιώς παραμένει κυρίαρχη η εκτίμηση ότι παρόλο που η κυβέρνηση ξορκίζει σε όλους τους τόνους το σενάριο των πρόωρων εκλογών, αυτές είναι πολύ πιθανές υπό το βάρος των πιέσεων που θα δεχθεί η κυβέρνηση τόσο από τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας όσο και από τις απαιτήσεις της δεύτερης αξιολόγησης.

Χωρίς επίσημα εγκαίνια

Σε ό,τι αφορά τα νέα γραφεία της Ν.Δ., σήμερα δεν θα γίνουν επίσημα εγκαίνια, καθώς μια πτέρυγα του κτιρίου δεν θα είναι έτοιμη νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι τα νέα γραφεία στεγάζονται σε ακίνητο 2.500 τ.μ. που κατασκευάστηκε το 1989 για να στεγάσει τα γραφεία της εταιρείας ηλεκτρονικών JVC και δίνει για την ώρα ανάσα στα άσχημα οικονομικά του κόμματος. Ούτως ή άλλως, τα οικονομικά δεδομένα της Ν.Δ. δεν επέτρεπαν την παραμονή στο κτίριο της Συγγρού και εκπεφρασμένος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από τον περασμένο Ιανουάριο που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ., ήταν να βάλει τάξη στα του «γαλάζιου» οίκου. Τούτων δοθέντων, το γεγονός ότι το μηνιαίο ενοίκιο διαμορφώνεται από τις 95.000 ευρώ της πολυτελούς Συγγρού στις 9.800 ευρώ των γραφείων του Μοσχάτου συνδράμει τα μέγιστα την προσπάθεια της νέας ηγεσίας της Ν.Δ. να την καταστήσει οικονομικά βιώσιμη, αλλά και την ανάγκη να έρθει «πιο κοντά στον λαό» με την εγκατάστασή της σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή