30 Αυγούστου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

30 Αυγούστου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βούλησή της να προχωρήσει η αδειοδότηση των καναλιών έδειξε χθες η κυβέρνηση, καθώς όρισε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ως την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Ετσι, η Επιτροπή Διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού κοινοποίησε στους εννέα ενδιαφερομένους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία. Μέσω του συγκεκριμένου δελτίου, οι εξουσιοδοτημένοι ενδιαφερόμενοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακής ευρυεκπομπής γενικού περιεχομένου και εθνικής εμβέλειας θα ορίσουν τα φυσικά πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας.

Στελέχη του τηλεοπτικού τομέα, ωστόσο, ανησυχούν για τη διαδικασία, καθώς παραμένουν ακόμη στο σκοτάδι σχετικά με την παράδοση του ηλεκτρονικού συστήματος και –κυρίως– με το πώς και πότε οι εκπρόσωποί τους, που θα κληθούν να υποβάλουν τις προσφορές σε αυτό, θα εκπαιδευτούν στη χρήση του. Το εύλογο είναι ότι η κατάρτιση των χρηστών-ενδιαφερομένων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά επειδή το χρονοδιάγραμμα διαρκώς ολισθαίνει προς τα πίσω, υπάρχει αβεβαιότητα. Επίσης, αμφιβάλλουν αν η κυβέρνηση και η εταιρεία SingularLogic, που ανέλαβε την υλοποίηση του συστήματος, θα είναι σε θέση, εντός 10 ημερών από την παράδοσή του, να υλοποιήσουν επιτυχώς τη δημοπρασία.

Χθες, πάντως, η Business Exchanges, στην οποία η SingularLogic ανέθεσε την παράδοση του λογισμικού της δημοπρασίας, αποστασιοποιήθηκε από τη διαδικασία της αδειοδότησης. Στην εξώδικη δήλωση-απάντηση που έδωσε στον ΣΚΑΪ, αναφέρει ότι, βάσει του καταστατικού της, η εταιρεία μισθώνει το λογισμικό της, αλλά ο μισθωτής έχει την ευθύνη των συναλλαγών που διεξάγονται με αυτό. «Η BE Business Exchanges A.E. εκμισθώνει ειδικό λογισμικό σε αντισυμβαλλόμενους με αυτήν πελάτες της, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για τη δική τους νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι αυτονόητο ότι η εταιρεία μας, με την ιδιότητα αυτή, δεν έχει καμία σχέση με τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ο μισθώτρια ή το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το λογισμικό από τη μισθώτρια… Ως εκ τούτου η εταιρία μας ουδεμία σχέση έχει με τη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών από την Πολιτεία», αναφέρει. Πάντως, η Business Exhanges δεν απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα-ενστάσεις που έθεσε ο ΣΚΑΪ.

Σε δήλωσή του ο γ.γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κ. Λ. Κρέτσος, ανέφερε ότι «τα ψέματα τελειώσανε» και ότι επέρχεται η νομιμότητα στο επί 27 έτη άνομο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Με αφορμή, εξάλλου, την κοινοποίηση του ατομικού δελτίου συμμετοχής στους ενδιαφερομένους, ο κ. Κρέτσος κάνει λόγο για «μυθεύματα», «εικασίες», «περισπούδαστες ασχετοσύνες» και «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», που αποκλειστικό στόχο έχουν «την παραχάραξη της αλήθειας» και τη «συστηματική παραπλάνηση των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή