Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Πρεμιέρα απόψε για τους «Ορνιθες» του σκηνοθέτη Νίκου Καραθάνου, ο οποίος επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μετά την πολύ επιτυχημένη παράσταση της Γκόλφως. Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Λούλης, Αγγελος Παπαδημητρίου, Αρης Σερβετάλης κ.ά. Σκηνικά και κοστούμια έχει σχεδιάσει η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί αύριο το βράδυ.

• O Βασίλης Παπαβασιλείου παρουσιάζει απόψε στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης την επιτυχημένη παράσταση «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή». Η παράσταση –σε δικό του κείμενο– επικεντρώνεται σε εμάς, τους Ελληνες του 2016.

• Συνεχίζεται στο Ναύπλιο η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» που παρουσιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Βουλευτικό από τις 10 π.μ. σε επιμέλεια Ιριδος Κρητικού.

• Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει και σήμερα την πανσέληνο. Θα λειτουργεί όπως κάθε Παρασκευή έως τις 10 το βράδυ, όμως από τις 8 μ.μ. κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να δουν την περιοδική «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων». Στο εστιατόριο του β΄ ορόφου τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ (Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και Χρήστος Κορομηλάς στο κοντραμπάσο).

• Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Σήμερα εμφανίζεται στο Λιτόχωρο.

• Στο ανοιχτό θέατρο Ανδρου συνεχίζεται το φεστιβάλ του νησιού. To θέατρο κούκλας «Τα φτερά του μύθου» παρουσιάζει την παράσταση «Οσο πιο γρήγορα», βασισμένη στη θρυλική κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί. Το εργαστήρι κουκλοθεάτρου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, και η παράσταση στις 9 το βράδυ.

• Στη Σαντορίνη συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Μεγάρου Γύζη. Απόψε έχει προγραμματιστεί συναυλία της Νένας Βενετσάνου με τις κιθάρες του Νότη Μαυρουδή και του Γιώργου Τοσικιάν.

• Στο Ναύπλιο,στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου «Πελαργός» στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου θα γίνει συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη και τους Λάργκο.

• Συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «A world Not Ours» με θέμα την προσφυγική κρίση στο Art Space Pythagorion της Σάμου από το Schwarz Foundation και σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου.

• Στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου παρουσιάζεται έως τις 9 Σεπτεμβρίου (με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα) η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

• Στην Παραλία της Νησιώτισσας του Νέου Πύργου στη Βόρεια Εύβοια, υπό το φως της μεγαλύτερης και ωραιότερης πανσελήνου του χρόνου, δίνει σήμερα το βράδυ συναυλία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

• Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα εμφανίζονται στη Νεάπολη Λακωνίας. Οι τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά τον χειμώνα που μας πέρασε, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι.

• Στις 23.00, ο δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος) έρχεται και πάλι στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» (Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα), για μια βραδιά με μελωδίες γνωστές κι αγαπημένες, από τις «χρυσές» εποχές του λαϊκού μας τραγουδιού. Μαζί του η Ράνια Γκικοπούλου – κιθάρα/τραγούδι και η Σεμέλη Παπαβασιλείου – τραγούδι.

• Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει τα αξέχαστα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης. Τον συνοδεύουν οι Ζαχαρίας Καρούνης, Ασπασία Στρατηγού και Μαρία Κουγιουμτζή. Στις 9 μ.μ.

• Η Ενωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» στο υπαίθριο θέατρο Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στo ελληνικό μπελκάντο: από την επτανησιακή και αθηναϊκή καντάδα, στην όπερα, την οπερέτα, το ταγκό και το αρχοντορεμπέτικο. Στις 9 μ.μ.

• Συναυλία των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Ματούλας Ζαμάνη αύριο το βράδυ στη Σούγια Χανίων. Εκτός από τις γνωστές επιτυχίες τους θα παρουσιάσουν και τραγούδια από τον ακυκλοφόρητο δίσκο τους «5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια». Στις 9 μ.μ.

• Με εφόδιο τη σκηνική τους παρουσία και τα τραγούδια που έχει αγαπήσει ο κόσμος, οι Ιμάμ Μπαϊλντί εμφανίζονται αύριο στο Κιάτο.

• Η έκθεση του Γιώργου Ξένου με τίτλο «Διαπλέοντες το Αιγαίο – Ενα Οπτικό Ρέκβιεμ για τη Μεσόγειο» συνεχίζεται στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή