Το ISIS πίσω από επίθεση σε φυλάκιο στη Μόσχα

Το ISIS πίσω από επίθεση σε φυλάκιο στη Μόσχα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον ενός φυλακίου της τροχαίας έξω από τη Μόσχα μία ημέρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δυο δράστες σκοτώθηκαν.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, οργάνου προπαγάνδας της.

Σύμφωνα με κείμενο που μετέδωσε το Άμακ, «δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε ρώσους αστυνομικούς στην περιοχή Μπαλασίχα, ανατολικά της Μόσχας».

Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανέφερε ότι δύο άγνωστοι, οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και δυο τσεκούρια, επιτέθηκαν εναντίον ενός φυλακίου της τροχαίας σε μια περιοχή έξω από τη Μόσχα χθες. Ο ένας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ο δεύτερος ενώ πρόβαλε ένοπλη αντίσταση, κατά την ίδια πηγή.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση, ο ένας σοβαρά.

Η Ρωσία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτών και τζιχαντιστών στη Συρία στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να υποστηρίξει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή