Ογδοη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης ο Γιουσέιν Μπολτ

Ογδοη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης ο Γιουσέιν Μπολτ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιουσέιν Μπολτ μετέτρεψε σε προσωπικό του show τα 200μ. κατακτώντας το όγδοο χρυσό μετάλλιό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά το τέλος της κούρσας υποστήριξε πως με τις επιδόσεις του αξίζει μια θέση μεταξύ των θρύλων του αθλητισμού.

«Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτε άλλο. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να αποδείξω στον κόσμο ότι είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής;», δήλωσε ο 30χρονος σπρίντερ. «Προσπαθώ να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του αθλητισμού. Να είμαι μεταξύ του Άλι και του Πελέ. Ελπίζω να πετύχω το στόχο μου όταν θα έχουν ολοκληρωθεί αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες», πρόσθεσε.

Πάντως δεν έμεινε ευχαριστημένος από το 19.78 που έκανε και με το οποίο δεν απείλησε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (19.19). «Δεν έμεινα ευχαριστημένος με το χρόνο μου. Μπήκα καλά τη στροφή, αλλά όταν έφτασα στην ευθεία ήταν σαν το σώμα μου να μην ανταποκρίνεται όπως ήθελα. Μεγαλώνω και δεν είμαι πια τόσο νέος και φρέσκος όσο παλαιότερα, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Πάντως σημασία έχει που πήρα το χρυσό και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό», δήλωσε ο Μπολτ.

Τέλος, δήλωσε πως μάλλον δεν θα αγωνιστεί ξανά στα 200μ. και θα περιοριστεί στα 100μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2017. «Πιστεύω πως εκεί θα τρέξω μόνο στα 100μ. Νιώθω πως αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στα 200μ. Ο προπονητής μου προσπαθεί να με μεταπείσει, αλλά μάλλον αυτό ήταν το τελευταίο μου 200άρι», είπε.

Πηγή: Sport-fm.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή