Τετραήμερο πολιτιστικό πικνίκ στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Τετραήμερο πολιτιστικό πικνίκ στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο, παρότι δειλά ακόμη, οι πολίτες της χώρας μας «καταλαμβάνουν» τον δημόσιο χώρο και διοργανώνουν ανοικτές δράσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Φορείς και ομάδες καλούν τους συμπολίτες τους σε events που διαρκούν από λίγες ώρες μέχρι ολόκληρες ημέρες, με στόχο την κοινωνικοποίηση αλλά και την οικονομικά προσιτή εκτόνωση.

Ηδη από τον Αύγουστο του 2012, ένας θεσμός στη Θεσσαλονίκη προσκαλεί το κοινό να κάνει αστικό πικνίκ στη Ρωμαϊκή Αγορά της πόλης. Εκεί, εκτός από το φαγητό, οι επισκέπτες ακούν μουσική και παρακολουθούν κινηματογραφικές προβολές σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Η Ρωμαϊκή Αγορά, εξάλλου, είναι τόπος ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Φέτος, από την 1η έως τις 4 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο μαγευτικό χώρο, διοργανώνεται το πέμπτο «Πικ Νικ Urban Festival», το οποίο, όπως λέει η διοργανώτρια ομάδα Parenthesis, θα είναι πιο διασκεδαστικό και δροσερό από ποτέ. Με τους γνώριμους χρωματιστούς ανεμιστήρες, οι οποίοι αποτελούν και το logo της διοργάνωσης, οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίγουν στις 18.30 και τις τέσσερις ημέρες, ενώ τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, με είσοδο μόλις 3 ευρώ, θα υποδεχθεί, την πρώτη ημέρα, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης με γνωστά ποπ, ροκ και κινηματογραφικά κομμάτια, με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Τη σκυτάλη θα πάρουν το τοπικό μουσικό σχήμα Super Stereo, ενώ η βραδιά θα κλείσει με ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, αλλά και την περίφημη ταινία των αδελφών Κοέν «Ω, αδελφέ, πού είσαι;».

Τις επόμενες ημέρες, τις εκδηλώσεις θα ανοίξουν οι Penguins from Far West, Inner Sail και Elevation Trio, ενώ θα συνεχιστούν οι ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Φεστιβάλ της Νάουσας καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου. Οι κινηματογραφικές προβολές θα περιλαμβάνουν επίσης τις ταινίες «Goodbye, Lenin», «Medianeras» και «Etz Limon», ταινίες που αποτυπώνουν τη σύγχρονη ζωή στις μητροπόλεις Ανατολής και Δύσης, κάτι που, έτσι κι αλλιώς, δηλώνεται και από τον τίτλο της όλης διοργάνωσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα, στο www.urbanpicnic.gr.

Το πέμπτο «Πικ Νικ Urban Festival», που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, εντάσσεται στη μεγάλη ομπρέλα των δράσεων που θέλουν να δημιουργείται ένα νέο αφήγημα για τις πόλεις, προτείνοντας σε όσους παραμένουν πιστοί σ’ αυτές να τις «χρησιμοποιήσουν» με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή