Κάλεσμα της «Αλληλεγγύης» σε εθελοντές διδάσκοντες

Κάλεσμα της «Αλληλεγγύης» σε εθελοντές διδάσκοντες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρίση μπορεί, κάποιες φορές, να αποτελέσει πεδίον δόξης λαμπρόν ταυτόχρονα για εκείνους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, αλλά πρωτίστως και για όσους έχουν ανάγκη να λάβουν. Στην περίπτωση του προγράμματος κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη», αρκούν δύο ώρες από τον εβδομαδιαίο ελεύθερο χρόνο για να συμμετάσχει κανείς ως διδάσκων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται στο Βρυσάκι της Πλάκας (Βρυσακίου 17), στο κέντρο της Αθήνας, από την Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση και την πλατφόρμα Athens Fringe Network.

Το ανοικτό κάλεσμα απευθύνεται σε επαγγελματίες των κλάδων τεχνών, γλωσσών, σχολικών μαθημάτων, επαγγελματικής κατάρτισης και ειδικής αγωγής που θα ήθελαν να διδάξουν δωρεάν μαθήματα σε άτομα που επιθυμούν να καταρτιστούν, αλλά δεν διαθέτουν τους ανάλογους πόρους ή τις αντίστοιχες ευκαιρίες.

Το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» λειτουργεί από το 2012, προσφέροντας πολύπλευρο έργο στην κοινότητα, ενώ η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση, που έχει και την επιμέλεια του προγράμματος, δραστηριοποιείται από το 2001, διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, κοινωνικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει σημαντικό αριθμό παραγωγών σε χώρους όπως το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο του Λυκαβηττού αλλά και στον δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας.

Το 2009 ιδρύθηκε το Athens Fringe Network, ένα δίκτυο καλλιτεχνών, ακαδημαϊκών, φορέων, ΜΚΟ και ενεργών πολιτών, που διοργανώνει, με τη σειρά του, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ακτιβιστικές δράσεις, με αποκορύφωμα το ετήσιο Athens Fringe Live. Οπως λένε οι συντελεστές του, είναι το πρώτο ανοικτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης.

Φέτος, τρεις θα είναι εκπαιδευτικοί κύκλοι της «Αλληλεγγύης»: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2016, Ιανουάριος – Μάρτιος 2017, Απρίλιος – Ιούνιος 2017, ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων διδασκόντων θα γίνονται δεκτές έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2016, στο email: [email protected], καθώς και στο τηλέφωνο 210-33.90.447. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν οι ίδιοι να προτείνουν το πεδίο που θα ήθελαν να διδάξουν, δίχως να υπάρχουν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα μαθήματα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη» αφήνει ανοικτό τον ορίζοντα των εκπαιδευτικών πεδίων και κλάδων σε όσους θα επιθυμούσαν να προσφέρουν μαθήματα στην κοινότητα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, πάνω από 2.000 μαθητές παρακολούθησαν περισσότερα από 150 διαφορετικά μαθήματα, προσέφεραν στην κοινότητα, δημιούργησαν καλλιτεχνικά δρώμενα, συνεργασίες και, φυσικά, δυνατές φιλίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή