Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες 1,91% ολοκλήρωσε την σημερινή τελευταία συνεδρίαση της τρίτης εβδομάδας του Αυγούστου το Χρηματιστήριο.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε στις 561,32 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε ιδιαίτερα υποτονικά επίπεδα και έφθασε μόλις τα 15,75 εκατ.ευρώ.

Η αγορά και αυτή την εβδομάδα κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Οπως συνέβη στις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου ακριβώς η ίδια απαξιωτική εικόνα χαρακτήρισε και την προτελευταία εβδομάδα του μήνα που είχε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις εξαιτίας της αργίας του Δεκαπενταύγουστου. Ο ημερήσιος τζίρος έχει σχεδόν εξαϋλωθεί καθώς κινείται χαμηλότερα των 20 εκατ. ευρώ γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των 32 ιδιωτικών χρηματιστηριακών εταιριών που έτσι κι αλλιώς είναι πολλές για την πιο ρηχή αγορά της ευρωζώνης. Ισως το πρόσφατο παράδειγμα της συγχώνευσης τριών αχεπευ(merit, μίδας, πετροπουλάκης) θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλες μικρομεσαίες εταιρίες του χώρου αφού το μέλλον τους κρίνεται αβέβαιο.

Ο τραπεζικός κλάδος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης αφού η πλειοψηφία(πάνω από το 80%) των ελάχιστων χρηματιστηριακών πράξεων διοχετεύεται στις τέσσερις τραπεζικές μετοχές. Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου περιλαμβάνει αποτελέσματα α’ εξαμήνου για τα Ελληνικά Πετρέλαια την ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016. Μέχρι το τέλος του μήνα θ ανακοινώσουν εξαμηνιαία αποτελέσματα επίσης η Motor Oil και ο ΟΠΑΠ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή