Οταν η ζωή αρχίζει στα 70

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γ​​ια τον Σολ (Σαμ Γουότερστον) και τον Ρόμπερτ (Μάρτιν Σιν) η παραδοχή ότι είναι ομοφυλόφιλοι και κρυφοί εραστές για σχεδόν μία εικοσαετία είναι η απόλυτη απελευθέρωση. Το πολυπόθητο εισιτήριο που θα τους χαρίσει ευτυχία και τη δυνατότητα να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, έχουν κλείσει και οι δυο τα 70, χωρίς να κρύβονται και κυρίως χωρίς να συνεχίσουν να λένε ψέματα στις αγαπημένες τους γυναίκες.

Για τις επί τέσσερις δεκαετίες συζύγους τους, από την άλλη πλευρά, την Γκρέις (Τζέιν Φόντα) και τη Φράνκι (Λίλι Τόμλιν), είναι η απόλυτη κεραμίδα που έπεσε στο κεφάλι τους στη διάρκεια ενός δείπνου σε καλιφορνέζικο εστιατόριο. Μετά την εξομολόγηση φυσικά, τα δύο ζευγάρια που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στενοί φίλοι, με τους άντρες να συνεργάζονται σε δικηγορικό γραφείο, έγιναν μαλλιά κουβάρια.

Ετσι ξεκινάει το πρώτο επεισόδιο της εξαιρετικής σειράς «Grace and Frankie» του Netflix, που ήδη βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν. Μια σειρά που κάνει πρωταγωνιστές όσους σήμερα διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους, υπογραμμίζει τις ανάγκες τους, το δικαίωμα στη διερεύνηση της σεξουαλικότητάς τους, το πάθος για ζωή και περιπέτεια, την αγωνία της μοναξιάς. Αναμφισβήτητα η Τζέιν Φόντα στον ρόλο μιας κάπως φαντασμένης που δεν έχει φάει παγωτό για δέκα χρόνια, προκειμένου να διατηρήσει τη σιλουέτα της, και η Λίλι Τόμλιν, πρώην χίπισσα και λάτρης του διαλογισμού, της υγιεινής διατροφής και της… μαριχουάνας, κλέβουν την παράσταση. Η χημεία τους είναι καταπληκτική. Οι δύο συντετριμμένες γυναίκες σιγά σιγά, και παρά τις τεράστιες διαφορές στην προσωπικότητα και στην αισθητική τους, έρχονται κοντά χτίζοντας μια δυνατή και συγκινητική φιλική σχέση, γίνονται η μία στυλοβάτης της άλλης, μαθαίνοντας από την αρχή μια καινούργια γλώσσα, βασισμένη στην ειλικρίνεια και στον σεβασμό. Το εντυπωσιακό στη σειρά είναι ότι οι δύο άντρες παραμένουν στη ζωή τους, και μετά το πρώτο σοκ αποκτούν έναν ρόλο που, αν και διαφορετικός, έχει γερά θεμέλια τη βαθιά αγάπη των χρόνων αλλά και των παιδιών που τους ενώνουν.

Δημιουργός της σειράς είναι η Μάρτα Κάουφμαν, σταρ στον χώρο της τηλεόρασης, με επιτυχίες όπως τα «Φιλαράκια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή