Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MOYΣΙΚΗ

Παπακωνσταντίνου & Ζαμάνη

Ηράκλειο

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Ματούλα Ζαμάνη εμφανίζονται αύριο στο Ανοιχτό Κινηματοθέατρο της Τεχνόπολης στις 9 μ.μ., σε μια συναυλία με τραγούδια του νέου, ακυκλοφόρητου, δίσκου τους «5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια». Μαζί με τους μουσικούς τους θα ταξιδέψουν το κοινό της Κρήτης σε γνώριμες και αγαπημένες μελωδίες, σ’ ένα πρόγραμμα με σκοπό να αντιτάξει στη σκληρότητα των ημερών την παρηγορητικότητα της τέχνης.

ΘΕΑΤΡΟ

«Αγαπητικός της βοσκοπούλας»

Θεσσαλονίκη

Στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου παρουσιάζεται έως τις 9 Σεπτεμβρίου (με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα) η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Για τον Αύγουστο, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα πρώτα 100 εισιτήρια προσφέρονται στην τιμή των 5 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο από τα ταμεία του Βασιλικού Θεάτρου και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τζαζ στις Κυκλάδες

Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Το «Jazz on Tinos 2016: Mediterranean Waves» ξεκινάει το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ., με το Drums & Voice Jazztronica project. H vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης δημιουργούν ένα πρωτοποριακό ντουέτο τυμπάνων – φωνής και συνδυάζουν τον φυσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο. Τη σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια οι Los Tre, ένα τρίο προσανατολισμένο στη funk-jazz, τη μουσική της Β. Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής, που δημιουργήθηκε από τους Αγγελο Αγγελίδη, Βασίλη Παπασταμόπουλο και Λέανδρο Φράτνικ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Λυσιστράτη» του Μαρμαρινού

Αρχαίο Θέατρο Δίον

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά για πρώτη φορά τον μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Η «Λυσιστράτη» διδάχθηκε το 411 π.Χ., περίπου ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφική ήττα που υπέστησαν η Αθήνα και οι σύμμαχοί της κατά την εκστρατεία στη Σικελία.

ΥΔΡΑ

Ενα εικαστικό αφήγημα

Συνεχίζεται μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Υδρα η έκθεση που διοργανώνει ο Δημήτρης Αντωνίτσης στο Σαχτούρειο Δημοτικό Σχολείο. Με τίτλο «Bibelot», συγκεντρώνει καλλιτέχνες που ξέρουν να διηγούνται γοητευτικές ιστορίες μέσα από το αντικείμενο. Από ένα πρώιμο έργο του Ντάμιεν Χιρστ μέχρι τους πίνακες της ναίφ Υδραίας ζωγράφου Βασιλικής Πίκουλα και άλλα έργα των Ντάνιελ Σούμπκοφ, Μάρτιν Κιπενμπέγκερ, Μέρετ Οπενχαϊμ, Στιβ Γιαννάκος, του ντιζάινερ Ματία Μπονέτι, ο καλλιτέχνης και επιμελητής φτιάχνει ένα ενδιαφέρον αφήγημα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ

Ψηφιακό ταξίδι στην Αν. Μεσόγειο

Ο Δήμος Σιθωνίας με τη συνεργασία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί μέχρι τις 20/9 την περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (ΑΠΘ)» στον Τεχνοχώρο Αποθήκη στην παραλία της Νικήτης. Με την έκθεση αυτή, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με θεματική τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των πέντε μεγάλων μουσείων της πόλης.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Για την αρχαία ματαιοδοξία

Εγκαινιάστηκε η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων των Κυκλάδων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, με τίτλο «Vanity» και επίκεντρο τα αρχαία κοσμήματα. Διαδήματα, σφηκωτήρες και σκουλαρίκια, περιδέραια και περίαπτα, πόρπες και περόνες, δαχτυλίδια και βραχιόλια, φτιαγμένα από όστρεα, οστά και ελεφαντόδοντο, απλούς και ημιπολύτιμους λίθους, γυαλί, φαγεντιανή και κοράλλι, αλλά και από χαλκό, άργυρο και χρυσό, συνολικά 230 εκθέματα-τεκμήρια της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

ΑΝΔΡΟΣ

Ο καλλιτέχνης του δημόσιου χώρου

Σε έναν πρωτοπόρο Ελληνα γλύπτη, τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, είναι φέτος αφιερωμένη η έκθεση του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή στην Ανδρο. Ο καλλιτέχνης που έγινε γνωστός μέσα από τα έργα που τοποθέτησε στον δημόσιο χώρο, διακρίθηκε για την τόλμη και τη συγκρότησή του. Σχέδια, γλυπτά και μακέτες δίνουν το στίγμα της πολύ σημαντικής του δουλειάς που ξεκίνησε από την παραστατικότητα και έφτασε στην αφαίρεση μέσα από μελετημένα βήματα και στοχασμό. Μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή