Πίσω από τις κάμερες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αδρανοποίησε

Η αδικαιολόγητη απόφαση της ηγεσίας της ΕΠΟ να αντικαταστήσει τους τακτικούς δικαστές που ήταν μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, χωρίς να υπάρχει παραίτηση, κώλυμα ή σχετικό αίτημα από τους ίδιους, έχει οδηγήσει στην αδρανοποίηση της επιτροπής. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητεί από τα μέλη της να μη δεχθούν την «στα όρια της αυθαιρεσίας» απόφαση της ΕΠΟ. Επομένως, η «παλαιά» σύνθεση της επιτροπής δεν μπορεί να συνεδριάσει, επειδή μέλη της έχουν αντικατασταθεί, ενώ η «νέα» επιτροπή δεν έχει συγκροτηθεί. Ετσι η ηγεσία της ΕΠΟ «κατάφερε», ενώ παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, να αδρανοποιήσει την επιτροπή που συστήθηκε για να ελέγχει τις παραβατικές συμπεριφορές των μελών της διοίκησης της ομοσπονδίας.

ΜΠΛΟΥ.

«Κατόπιν εορτής»

Η ανεπιτυχής πρώτη επιχείρηση του προέδρου της ΕΠΟ να συγκροτήσει τη νεοσύστατη «επιτροπή ορισμού διαιτητών Σούπερ Λίγκας» με βάση το «ισπανικό μοντέλο» κατέδειξε το πρόχειρον του πράγματος. Η πλειοψηφία των μελών της Σούπερ Λίγκας επέλεξε τον Δ. Σαραϊδάρη ως μέλος για την εν λόγω επιτροπή, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς είναι το «ισπανικό μοντέλο» διαιτησίας (sic), πώς θα εφαρμοστεί στην ελληνική εκδοχή του. Αποτέλεσμα της προχειρότητας ήταν ο παραιτηθείς πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Στράτος, να διαμαρτύρεται δημόσια ανήμερα την έκδοση των νέων πινάκων διαιτησίας –δηλαδή «κατόπιν εορτής»– επειδή ο Σαραϊδάρης δεν είχε καμία μα καμία συμμετοχή στη συγκρότησή τους.

ΜΠΛΟΥ.

Απούσα η πολιτεία

Χωρίς τιμητικά αγήματα και κόκκινα χαλιά πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του υπεραθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη. Επίσημη – ανεπίσημη δικαιολογία; Αυτά γίνονται μόνο σε «χρυσούς» oλυμπιονίκες. Η πολιτεία, όπως σε όλη την προετοιμασία του αθλητή, έλαμψε διά της απουσίας της και στην άφιξή του. Ηταν εκεί, όμως, οι δικοί του άνθρωποι, εκπρόσωποι της ομοσπονδίας του και απλοί φίλαθλοι. Και σίγουρα αυτή ήταν η καλύτερη υποδοχή.

Σπυρ. Σπαν.

Ενώνουν τα προβλήματα

Μεγάλες καταστροφές στον φυσικό πλούτο της βόρειας Πορτογαλίας προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Μάλιστα, απειλήθηκε και το χωριό Αρούκα, όπου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού. Στη μάχη με τις φλόγες «έπεσαν» και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, μίλησαν αναλυτικά οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι στους απεσταλμένους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα, δεν έκρυψαν και το ενδιαφέρον τους για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ενώ ήταν γνώστες και του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα.

Ν.Ν.Γ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή