«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τους δημοσιογράφους»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τους δημοσιογράφους»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα του πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Με τη σκληρή αυτή δήλωση απάντησε χθες η Ν.Δ. στις δύο διαδοχικές κυβερνητικές ανακοινώσεις που κατήγγειλλαν την εφημερίδα «Τα Νέα» αλλά και συγκεκριμένους δημοσιογράφους (Αρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου), καταλογίζοντάς τους «άθλια πολιτική εκμετάλλευση» με αφορμή το δυστύχημα της Αίγινας. «Για τη Ν.Δ. είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή είτε δυσάρεστη» ανέφερε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, ενώ στην αντιπαράθεση μετείχαν και το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι, καθώς οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εστράφησαν και έναντί τους με την απαξιωτική φράση «όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο πιο ευδιάκριτο γίνεται το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

Αφορμή για τη νέα αυτή αντιπαράθεση αποτέλεσε κυρίως η κριτική που ασκήθηκε στον κ. Θοδ. Δρίτσα ότι με τις δηλώσεις του υπερέβη τις αρμοδιότητές του. «Είναι αδιανόητο να αποφαίνεται ένας υπουργός για το εάν ο κατηγορούμενος ήταν ή δεν ήταν έμπειρος, εάν γνώριζε ή δεν γνώριζε την περιοχή», επέμεινε και χθες ο κ. Δημ. Τσιόδρας και επανέλαβε το αίτημα του Ποταμιού να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών του 77χρονου για να λάμψει η αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος. Καταλόγισε, έτσι, εμμέσως ολιγωρία στις Αρχές σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιβαινόντων στο ταχύπλοο, κάτι που αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής και από τους δημοσιογράφους.

«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα θα γινόταν αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης» αντέτεινε η κυβέρνηση, ενώ απάντηση έλαβε και μέσω του ΣΚΑΪ που αναρωτήθηκε σκωπτικά αν «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει άραγε όχι μόνον τους “ενοχλητικούς” δημοσιογράφους, αλλά και τη Δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή