Κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ

Κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να αποδομήσει όσα εμφανίζονται από την κυβέρνηση ως επιτυχίες της στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και το γνωστό πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» για την επιδότηση νοικοκυριών σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με δήλωσή της η κ. Eύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για «κούφιους κυβερνητικούς κομπασμούς» και κατήγγειλε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τις γνωστές μεθόδους τους, και πανηγυρίζουν γι’ αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν “εργασία σε συνθήκες γαλέρας”». Το επιχείρημα που επικαλέστηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ότι από μία προσεκτικότερη ανάγνωση των στοιχείων που αφορούν την ανεργία προκύπτει ότι «οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας».

Ανάλογη παραπλάνηση της κοινής γνώμης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιώργος Μανιάτης σχετικά με την ένταξη 5.000 νοικοκυριών στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Ο ίδιος όχι μόνον χαρακτήρισε αναιτιολόγητη την εικοσάμηνη καθυστέρηση των αρμόδιων υπουργείων να αξιοποιήσουν τα 56 εκατ. ευρώ που είχε διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά επισήμανε ότι λόγω των ανεπαρκών κυβερνητικών χειρισμών από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν μόνον 5.046 νοικοκυριά από τα 25.000 που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί. «Οι προτάσεις μας για συνολικές επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας 1,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ είναι στα συρτάρια τους και περιμένουν», προκάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Μανιάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή