Τέλος στις ξένες δωρεές στο Ιδρυμα Κλίντον, αν εκλεγεί η Χίλαρι

Τέλος στις ξένες δωρεές στο Ιδρυμα Κλίντον, αν εκλεγεί η Χίλαρι

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δεν θα αποδέχεται πλέον ξένες και επιχειρηματικές δωρεές, αν η Χίλαρι Κλίντον εκλεγεί πρόεδρος, και θα πραγματοποιήσει την τελευταία συνάντηση της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον τον Σεπτέμβριο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου. Τις αποφάσεις ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κλίντον στο προσωπικό του ιδρύματος, τονίζοντας ότι θα αποτελούσε αμέλεια εκείνος και η κόρη του Τσέλσι να μην λάβουν υπόψη τους την πιθανότητα εκλογής της Χίλαρι και να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές.

Στο μεταξύ, η Χίλαρι Κλίντον φέρεται πως δήλωσε στους ομοσπονδιακούς ερευνητές ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, της είχε εισηγηθεί να χρησιμοποιεί έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτό έγραψε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τις σημειώσεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνας (FBI) που δόθηκαν στο Κογκρέσο την Τρίτη, οι οποίες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες από μία συνέντευξη άνω των τριών ωρών που είχε η υπηρεσία με την Κλίντον σχετικά με τη χρήση ενός προσωπικού e-mail.

Οι Times αναφέρονται, επίσης, σε ένα βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, στο οποίο περιγράφεται συνομιλία στη διάρκεια ενός δείπνου όπου ο Πάουελ είπε στην Κλίντον να χρησιμοποιεί ένα δικό της e-mail, εκτός όταν πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες. Η εφημερίδα ανέφερε ακόμη πως η Κλίντον ρώτησε τον Πάουελ, σε ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας το 2009, σχετικά με τη χρήση e-mails που έκανε όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Τζορτζ Γ. Μπους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή