ΚΟΣΜΟΣ

NYT: Χρέη 650 εκατ. δολαρίων έχουν οι εταιρείες του Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Χρέη που φτάνουν τουλάχιστον το ύψος των 650 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν συνολικά οι εταιρείες του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times. 

Με βάση τα αποτελέσματα έρευνας, που διεξήγαγε εξειδικευμένο στον κτηματομεσιτικό τομέα ινστιτούτο για λογαριασμό των New York Times, οι επιχειρήσεις του Τραμπ έχουν διπλάσια χρέη από εκείνα που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος.

Από τα στοιχεία που συνέλεξε το ινστιτούτο συμπαιρένει κανείς ότι εκτός από τα χρέη των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, «ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας του Ντόναλντ Τραμπ εξαρτάται από τρεις συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει με εταίρους που του χορήγησαν δάνεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Εάν τα δάνεια αυτά δεν αποπληρωθούν, ο Τραμπ δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος, όμως η αξία των επενδύσεων του θα πέσει κατακόρυφα, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Μεταξύ των πιστωτών της «αυτοκρατορίας» του Τραμπ περιλαμβάνεται και μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας, της χώρας που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος παρουσιάζει ως τον σημαντικότερο εμπορικό αντίπαλο των ΗΠΑ.

Έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από την Goldman Sachs, τη γνωστή τράπεζα την οποία κατηγορεί ότι ευνοεί την αντίπαλό του, την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η περιουσία του αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που αμφισβητείται από πολλούς ειδικούς.

Ταυτόχρονα όμως εξακολουθεί να αρνείται να δημοσιοποιήσει τη φορολογική δήλωσή του ή να επιτρέψει να γίνει ένας ανεξάρτητος έλεγχος στις επιχειρήσεις του.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ