Παγωτά ημέρας στην Κίμωλο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ντόπιοι υπερηφανεύονται πως στο μικρό νησάκι τους δύο νέα παιδιά φτιάχνουν το ωραιότερο παγωτό των Κυκλάδων. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το παγωτό τους είναι εξαιρετικό, φτιαγμένο με καλά υλικά και η αληθινή γεύση του σε κερδίζει με την πρώτη γλειψιά. Σοβαρό ατού η κρεμώδης, αφράτη και μεταξένια υφή, που προκύπτει από τη σωστή επεξεργασία του και τη μαεστρία της Σμαράγδας Βαρβέρη, ιδιοκτήτριας του Παγωτοπωλείου μαζί με τον σύζυγό της Σταύρο Βεντούρη. Οι ποσότητες και η ποικιλία που ετοιμάζει καθημερινά είναι περιορισμένες, οι περισσότερες γεύσεις εξαντλούνται το πολύ μέσα σε δύο ημέρες και αυτό εξασφαλίζει τη φρεσκάδα τους. Ορισμένα παγωτά γίνονται με ντόπιο γάλα κατσικίσιο. Παράδειγμα η κρέμα, η μαστίχα (με σιρόπι μαστίχας), η στρατσιατέλα με μαύρη σοκολάτα, το γιαούρτι με μαρμελάδα ρόδι. Τα υπόλοιπα γίνονται με αγελαδινό γάλα ελληνικό και με υλικά που φτιάχνει η ίδια. Το παγωτό φιστίκι και το φουντούκι είναι υπέροχα και τα φτιάχνει με δικά της πατέ ξηρών καρπών, η νουτέλα λαχταριστή γεύση παιδική, το παγωτό μπανάνα με πολτό φρούτου, το τσουρέκι με τσουρέκι από το φούρνο του χωριού. Κάποιες μέρες θα πετύχετε και παγωτά με στέβια, ενώ κατόπιν παραγγελίας και παγωτά με σιρόπι αγαύης – σαγηνευτικό κι εξωτικό αυτό με χυμό λάιμ και φρέσκο ανανά!

Χωριό, Κίμωλος, Τ/22870-51.699 (λειτουργεί όλο το χρόνο)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή