15.000 ηλεκτρονικά μηνύματα «καίνε» τη Χίλαρι Κλίντον

15.000 ηλεκτρονικά μηνύματα «καίνε» τη Χίλαρι Κλίντον

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σκιές στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον ρίχνει η απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή τη Δευτέρα, που καλεί το υπουργείο Εξωτερικών σε επίσπευση της κοινοποίησης 15.000 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην υπουργού.

Τα μηνύματα αυτά προήλθαν από έρευνα του FBI στους διακομιστές δεδομένων (servers) κυβερνητικών στελεχών, με τους οποίους αλληλογραφούσε η κ. Κλίντον. Στα τέλη Ιουλίου, τα emails αυτά απεστάλησαν από το FBI στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο υποχρεούται τώρα να ορίσει χρονοδιάγραμμα για τη δημοσιοποίησή τους.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της Χίλαρι Κλίντον, καλώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα, με στόχο να διερευνήσει εάν δωρητές του Ιδρύματος Κλίντον εξασφάλιζαν ευνοϊκή μεταχείριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να διορίσει ειδικό εισαγγελέα, καθώς απέδειξε ότι είναι –δυστυχώς– πολιτικό ενεργούμενο του Λευκού Οίκου. Τέτοιες πρακτικές είναι πρωτόγνωρες» είπε ο Τραμπ, μιλώντας σε κατάμεστη αίθουσα οπαδών του στο Εϊκρον του Οχάιο.

Της έκκλησης του Τραμπ για διορισμό ειδικού εισαγγελέα είχε προηγηθεί η δέσμευση από μέρους εκπροσώπων του Ιδρύματος Κλίντον, για διακοπή αποδοχής δωρεών από ξένους υπηκόους και εταιρείες, εφόσον η κ. Κλίντον εκλεγεί στην προεδρία. Ο επικεφαλής της εκστρατείας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, είπε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ οφείλει να αποκαλύψει τα περίπλοκα οικονομικά του δίκτυα και να κοινοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του στους ψηφοφόρους και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχηματικές δικαιολογίες».

H υγεία των υποψηφίων

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει, όμως, και το ζήτημα της κατάστασης της υγείας των υποψηφίων, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον να διακρίνονται από μυστικοπάθεια σε ό,τι αφορά τις ιατρικές τους εξετάσεις. Πρόκειται για πρώτη φορά που υποψήφιοι για την προεδρία εμφανίζονται τόσο διστακτικοί και επιλεκτικοί στην κοινοποίηση ιατρικών τους στοιχείων.

Ο Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει να τρώει φαστ φουντ, κοιμάται ελάχιστα και αποφεύγει τις πολυήμερες διακοπές, κοινοποίησε μόνο ένα δελτίο Τύπου τεσσάρων παραγράφων από τον γαστρεντερολόγο του, τον περασμένο Δεκέμβριο. Το δελτίο αυτό δεν περιείχε καμία πληροφορία για τους καρδιακούς σφυγμούς του Τραμπ, αλλά ούτε και για την κατάσταση του αναπνευστικού του, τα επίπεδα χοληστερίνης, τη φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε στο παρελθόν ή το ιατρικό οικογενειακό του ιστορικό.

Η κ. Κλίντον δημοσιοποίησε εκτενέστερη –δισέλιδη– επιστολή από τον ιατρό της, τον Ιούλιο του 2015, που περιείχε πληροφορίες για τη διάσειση που υπέστη το 2012, προκαλώντας την εμφάνιση θρόμβου στην κεφαλή και παροδικά προβλήματα στην όρασή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή