Θερμό Δ.Σ. σήμερα στη Σούπερ Λίγκα

Θερμό Δ.Σ. σήμερα στη Σούπερ Λίγκα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνθήκες έντασης αναμένεται να διεξαχθεί το σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, με θέμα την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή περί αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος «τουλάχιστον έως τις 5 Σεπτεμβρίου», με αφορμή την παρέμβαση της ΕΠΟ στη σύνθεση των τακτικών δικαστών που συγκροτούν την Επιτροπή Δεοντολογίας και του ανεφάρμοστου, αν και εξαγγελμένου, «ισπανικού μοντέλου» στη διαιτησία.

Δύο θέματα αναμένεται να κυριαρχήσουν. Το πρώτο είναι το αίτημα του Παναθηναϊκού να γίνουν πρώτα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Γ. Στράτου και εν συνεχεία να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο θέμα. Ο εκτελών χρέη προέδρου Χρήστος Δάρας δεν έβαλε αρχικά το θέμα εκλογής νέου προέδρου στην ημερήσια διάταξη, κάτι που υποχρεώθηκε να πράξει έπειτα από το αίτημα του Παναθηναϊκού, υπό την προϋπόθεση να το αποδεχθεί η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. Με τη θέση του Παναθηναϊκού συντάχθηκε ήδη ο Πλατανιάς. ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και πιθανόν Βέροια και Ατρόμητος. Σε περίπτωση που οι περισσότερες ομάδες κάνουν δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει σήμερα.

Το δεύτερο θέμα είναι το εξώδικο που έστειλε την περασμένη Παρασκευή στη Σούπερ Λίγκα η NOVA, με το οποίο δηλώνει ότι «καθ’ όσον χρονικό διάστημα η Σούπερ Λίγκα δεν τηρεί επιμελώς τις συμβατικές της δεσμεύσεις έναντι ημών και ιδίως δεν διασφαλίζει την παραχώρηση προς τη NOVA του ουσιαστικού δικαιώματος μετάδοσης των αγώνων του Πρωταθλήματος, η NOVA δεν πρόκειται να πληρώσει την προβλεπόμενη από τη σύμβαση αμοιβή για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Επιπλέον αυτού, επιφυλασσόμαστε ρητά για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από τον νόμο ή τις συμβάσεις για την προάσπιση των συμφερόντων των εταιρειών μας».

ΠΑΕ που αντέδρασαν στην απόφαση αναβολής του πρωταθλήματος, όπως ο Ολυμπιακός, η Λάρισα και ο Αστέρας, αναμένεται με βάση το εξώδικο να ζητήσουν να υπάρξει δυναμική αντίδραση του συνεταιρισμού κατά του υφυπουργού Αθλητισμού.

Πάντως χθες ο κ. Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NOVA Πάνο Παπαδόπουλο και του ζήτησε να μην προβεί σε καμία κίνηση κατά της Λίγκας έως τις 30 Αυγούστου, οπότε ενδέχεται να έχει δοθεί λύση στο «ελληνικό πρόβλημα», λόγω της έλευσης κλιμακίου της FIFA. Στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε πως αν το βούλευμα για την «κάρτα υγείας» καταστεί αμετάκλητο, τότε θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα υπάρξει αυτοδίκαιη έκπτωση από την Ε.Ε. της Ομοσπονδίας του Γιώργου Γκιρτζίκη και όσων μελών εμπλέκονται στην υπόθεση. Επίσης προέτρεψε τις ΠΑΕ της Λίγκας που διαμαρτύρονται για την απόφασή του «να απευθυνθούν, επιτέλους, σε όσους παρανομούν, δηλαδή στην ΕΠΟ, και όχι στην ελληνική κυβέρνηση που δρα σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της ΕΠΟ, είπε: «Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια με μία διοίκηση που έχουμε συμφωνήσει πώς θα συγκροτηθούν τα δικαιοδοτικά όργανα, έχουμε συμφωνήσει για το θέμα της διαιτησίας και αυτά εκ των υστέρων παραβιάζονται με μονομερείς ενέργειες».

Η ΕΠΟ έβαλε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της Ε.Ε. που θα γίνει μεθαύριο την ημερομηνία σύγκλησης της εκλογικής Γ.Σ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκλογές της ΕΠΟ θα οριστούν 1 ή 8 Οκτωβρίου.

Χθες έγινε γνωστό ότι οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έστειλαν επιστολή στον επιτετραμμένο της FIFA για το «ελληνικό πρόβλημα» Κ. Κουτσοκούμνη και, επικαλούμενες κυρίως το πρόβλημα της διαιτησίας, ζητούν ή να τεθεί η ΕΠΟ υπό επιτροπεία ή να διοριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή