Πληρώθηκαν από την ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί

Πληρώθηκαν από την ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει ότι η «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε πληρωμές 2,5 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων, μετά την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προς την εταιρεία, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης του δανεισμού».Το υπόλοιπο ποσό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλών του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς τον Σεπτέμβριο και στην εξόφληση των οφειλών του 2016 έως τα τέλη του έτους, ενώ κυρίαρχο στόχο αποτελεί η ομαλοποίηση της συνεργασίας της με τους παραγωγούς». Η ενεργοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας για περιστολή λειτουργικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους, και για αναζήτηση επωφελών για την εταιρεία εμπορικών συμφωνιών θα είναι καταλυτική για την επιστροφή σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού υπογραμμίζει στη χθεσινή του ανακοίνωση ότι «στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Δ.Σ. της ΕΒΖ τόσο για την εξυγίανση της εταιρείας όσο και για την ενίσχυση της εγχώριας τευτλοπαραγωγής».

Τον προσεχή Οκτώβριο εκτιμά η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ότι θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση των δύο ζαχαρουργείων στη Σερβία, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή