Προβληματισμός και αναζητήσεις στην ΑΕΚ

Προβληματισμός και αναζητήσεις στην ΑΕΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός ήταν «εύπεπτος» για την πλειονότητα του κόσμου της ΑΕΚ, δεδομένου ότι η Σεντ Ετιέν είναι μια καλή ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος και η πρόκριση επί της ΑΕΚ δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η έλλειψη εναλλακτικής λύσης στον χώρο των αμυντικών χαφ, ωστόσο, απέβη –ενδεχομένως– καταστροφική για την Ενωση στον δεύτερο αγώνα με τους Γάλλους, μετατρέποντας το πιο δυνατό σημείο της ομάδας στο πιο αδύναμο. Γιόχανσον και Σιμόες αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα κεντρικών μέσων στο πρωτάθλημα, αλλά αν ένας εκ των δύο απουσιάσει, τότε ουδείς μπορεί να τους αντικαταστήσει, μιας και ο Μιγκέλ Κορδέρο δεν υπολογίζεται από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Σχεδόν 20 μέρες μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, ποδοσφαιριστής σε αυτή τη θέση δεν έχει ακόμη αποκτηθεί και μόλις προχθές, προτάθηκε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Νίκο Λυμπερόπουλο, η περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός ενδέχεται να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για την ΑΕΚ μέσα στη χρονιά, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς της αντιπάλους (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχουν έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια ανάμεσα στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ΑΕΚ όμως χάνει το ένα εκ των τριών εξτρέμ που διαθέτει αυτή τη στιγμή, καθώς τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για την παραχώρηση του Ελντερ Μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ. Οσο και να προσπαθεί ο Τιμούρ Κετσπάγια να «βαφτίσει» ως εξτρέμ τους Μπακασέτα και Βάργκας, οι εξτρέμ της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, είναι οι Πάτο Ροντρίγκεζ και Βαγγέλης Πλατέλλας.

Εν μέσω μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ βρίσκεται χωρίς τεχνικό διευθυντή σε αναζήτηση παικτών, προκειμένου να βελτιώσει την ομαδική της ποιότητα. Το πρόβλημα και τη φετινή χρονιά (μετά την περυσινή), μοιάζει να είναι πως οι πιο δημιουργικοί της παίκτες έχουν ως φυσική, την ίδια θέση. Πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, υπάρχει χώρος μόνο για έναν εκ των Μάνταλου, Μπακασέτα και Βάργκας. Εάν κάποιος εξ αυτών χρησιμοποιηθεί σε άλλη θέση, είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του. Εξτρέμ στην παρούσα φάση, δεν είναι σίγουρο πως θα αποκτήσει η Ενωση, ωστόσο δεδομένα κινείται για ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά το σαββατιάτικο φιλικό με τον Ατρόμητο (0-0), ζήτησε ενίσχυση έστω και την τελευταία στιγμή.

Δύο προσθήκες σε μεσαία γραμμή και οποιοδήποτε άκρο της επίθεσης, θα γράψουν διαφορετικά την ιστορία της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ. Εάν όμως η Ενωση μείνει ως έχει χωρίς να πάρει άλλους παίκτες, το «ταβάνι» της χρονιάς χαμηλώνει και πέφτει κάτω από την πρώτη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή