Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δικό του εκκεντρικό και γνήσιο στυλ, ο Αμερικανός συγγραφέας Τομ Γουλφ (φωτ.) είναι αυτές τις ημέρες, στα 85 του χρόνια, και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αφορμή το νέο του βιβλίο. Το νέο του έργο κυκλοφορεί στις 30 Αυγούστου και έχει τίτλο «The Kingdom of Speech» (Το βασίλειο του λόγου). Ο Γουλφ, όπως πάντα αιρετικός, υποστηρίζει σε αυτό το βιβλίο ότι όσα γνωρίζουμε για τον λόγο και την ανθρώπινη εξέλιξη είναι λάθος. Καθώς παρασύρει σε συζήτηση τους νεοδαρβινιστές και τους πολέμιούς τους, ο συγγραφέας οργανώνει ένα σύμπαν για να μιλήσει επί της ουσίας για την πολυπλοκότητα του πολιτισμού.

(…) Μια νέα διασκευή του αριστουργήματος της Αγκαθα Κρίστι «Μάρτυρας κατηγορίας» θα σκηνοθετήσει ο Μπεν Αφλεκ (φωτ.), που παράλληλα θα βρίσκεται και μπροστά από τις κάμερες, ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτόν του δικηγόρου που καλείται να υπερασπιστεί έναν άντρα ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας γηραιάς κυρίας. Η προηγούμενη φορά που ο Αφλεκ υπέγραψε τη σκηνοθεσία ταινίας ήταν το 2013 με το «Argo», το οποίο κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

(…) Eκατοντάδες Αυστραλοί συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό δρόμο του Μπρισμπέιν προσπαθώντας να δουν από κοντά τους Κρις Χέμσγουορθ (φωτ.) και Τομ Χίντλεστον σε σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας του σούπερ ήρωα της Marvel Θορ. Με τη νέα ταινία που έχει τίτλο «Thor: Ragnarok» ολοκληρώνεται η τριλογία. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έχει πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία, ενώ για τις συγκεκριμένες σκηνές σε αρκετούς δρόμους του Μπρισμπέιν έγιναν επεμβάσεις ώστε να παραπέμπουν στη Νέα Υόρκη. Δεν έλειψαν τα κίτρινα ταξί και τα περιπολικά που συναντάει κανείς στο Μανχάταν.

(…) Στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου στη σελίδα 3, η τελευταία παράγραφος του κεντρικού θέματος με τίτλο «Η Πλάκα προσφέρεται για νέες “αναγνώσεις”» ανήκει στην πραγματικότητα στο συμπληρωματικό θέμα με τίτλο «Ετοιμα το Φετιχιέ Τζαμί και το ΜΕΛΤ». Η παράγραφος αυτή αφορούσε τους συντελεστές του έργου του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή