«Βολές» αντιπολίτευσης για την υπόθεση της σίτισης μεταναστών στις Σέρρες

«Βολές» αντιπολίτευσης για την υπόθεση της σίτισης μεταναστών στις Σέρρες

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση με αίτημα τη διερεύνηση της καταγγελίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή για το διαγωνισμό σίτισης μεταναστών και προσφύγων στo Κέντρο Υποδοχής του νομού Σερρών κατέθεσε στη Βουλή ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η βουλευτής καταγγέλλει το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ. Η βουλευτής κάνει λόγο για ηθικά ασυμβίβαστο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δε θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει και η χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντιδράσεις και από το Ποτάμι

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της κ. Σταμπουλή αποτελούν επιβεβαίωση των καταγγελιών του κόμματός του για «πάρτι ημετέρων στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών».

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook,ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι είχε στο παρελθόν υπογραμμίσει τις «σπατάλες εκατομμυρίων σε “φίλους εργολάβους”, σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και σε “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας “ντροπή”. Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε – για να μην πολυλογούμε», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπλήρωσε ότι «ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση».

«Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του… ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ. Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει … Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης στην ανάρτησή του.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό αλλά, «υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο “τραπέζι”».

«Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και μετά πάμε στα ηθικά με τα οποία το καθεστώς σας έχει χάσει επαφή», δήλωσε.

Ερώτηση σχετικά με την υπόθεση κατέθεσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης.

Οπως επισημαίνει ο κ. Τζελέπης οι καταγγελίες για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις. «Μετά την πρώτη καταγγελία του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών ότι: 'Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών', έρχονται τώρα στο φως και άλλες καταγγελίες αναφορικά με την ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στο hotspot του Ν. Σερρών», αναφέρει ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον κ. Τζελέπη: «Το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής».

Για το λόγο αυτό ο βουλευτής ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να του γνωστοποιήσουν εάν με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών διεξήχθη και ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών «εν αγνοία της κυβέρνησης και των φορέων του νομού».

Ακόμα, ο βουλευτής καλεί τους υπουργούς να τον ενημερώσουν για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας: το καθεστώς κάτω από ποιο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες και τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Τέλος, ζητεί να μάθει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, «όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή