«Πυρά» Πατούλη κατά υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα ελονοσίας

«Πυρά» Πατούλη κατά υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα ελονοσίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αφορμή τα κρούσματα ελονοσίας ασκεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, θέτοντας σειρά ερωτημάτων.

«Παρά τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αποποιηθεί τις ευθύνες της για το σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα από την ελονοσία είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να θέσουμε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που εγείρονται από την επιστημονική κοινότητα της χώρας», αναφέρει ο κ. Πατούλης και προσθέτει:

«Η διασπορά των εισαγόμενων κρουσμάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν καμπανάκι κινδύνου που θα έπρεπε να είχε κινητοποιήσει το υπουργείο Υγείας να λάβει έκτακτα μέτρα.Ωστόσο το υπουργείο Υγείας άφησε τη Δημόσια υγεία στην ..καλή θέληση των αναδόχων εταιριών που ανέλαβαν τους ψεκασμούς!»

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, παράλληλα, ζητά «από τους κυρίους υπουργούς Α. Ξανθό και Π. Πολάκη καθώς και από το γ. γραμματέα Δημόσιας υγείας Ι. Μπασκόζο να δώσουν στη δημοσιότητα τη χαρτογράφηση των ψεκασμών που έγιναν στη χώρα» και να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

· Ποιες Περιφέρειες της χώρας έχουν ολοκληρώσει τους ψεκασμούς και πότε τους ξεκίνησαν. Σε ποιες περιοχές οι ψεκασμοί ξεκίνησαν εγκαίρως και έγιναν οι προνυμφοκτονίες και που υπήρξε καθυστέρηση με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα τους

· Έγινε έλεγχος στις ανάδοχες εταιρίες για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου να είναι οι ψεκασμοί ασφαλείς και αποτελεσματικοί;

· Πόσοι μετανάστες έχουν έλθει από χώρες που ενδημεί η ασθένεια, σε πόσους έγιναν εξετάσεις και σε πόσους δόθηκε η απαραίτητη αγωγή προκειμένου να αποτραπεί η μόλυνση των ανωφελών κωνώπων των περιοχών διαμονής τους;

· Ποιες οδηγίες έχουν δοθεί σε όσους απασχολούν εργατικό δυναμικό από τις χώρες που ενδημεί η νόσος και τι πρόνοια έχει ληφθεί ώστε να είναι κάτοχοι Κάρτας Υγείας. Τι κυρώσεις προβλέπονται για εργοδότες που αφήνουν ακάλυπτους υγειονομικά τους μετανάστες

· Ποιοι διεθνείς οργανισμοί υγείας έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα και έχουν κληθεί να διαπιστώσουν τα μέτρα που έλαβε η χώρα προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στο εξωτερικό»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή