ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάκαμψη παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές αγορές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανέκαμψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα υπευθύνων προμηθειών (PMI), τα οποία έδειξαν ότι προς το παρόν η οικονομία της Ευρωζώνης δεν έχει δεχθεί πλήγμα από το Brexit.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 1% και στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,7%. Παρόμοια εικόνα και στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να κλείνει με άνοδο 0,6%. «Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης εξακολουθεί να μην επηρεάζεται από το σοκ του Brexit, αν και επικρατεί ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη», σχολίασε στο Reuters ο Εντουάρντο Καμπανέλα της UniCredit.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να έχει έντονες διακυμάνσεις, καθώς εναλλάσσονται οι φήμες περί πιθανού «παγώματος» της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Χθες το βράδυ η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 1,32% στα 48,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 1,4%. Αιτία της μεταστροφής ήταν η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με την οποία το Ιράν ενδεχομένως θα μπορούσε να υποστηρίξει κίνηση του ΟΠΕΚ τον Σεπτέμβριο για «πάγωμα» της παραγωγής. Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,2% και ο S&P 500 κατά 0,29%, ενώ σταδιακά οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χόουλ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ