Ισοψήφησαν για τις εκλογές στη Λίγκα

Ισοψήφησαν για τις εκλογές στη Λίγκα

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη Τετάρτη θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου στη Σούπερ Λίγκα. Στο χθεσινό Δ.Σ. προέκυψε ισοψηφία ανάμεσα στις ΠΑΕ που ήθελαν να γίνει πρώτα η εκλογή προέδρου και μετά να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα και αυτών που δεν ήθελαν η εκλογή προέδρου να γίνει χθες.

Υπέρ της πρώτης πρότασης ψήφισαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια. Υπέρ της δεύτερης πρότασης ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ηρακλής, Αστέρας, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Λάρισα, Ατρόμητος και Λεβαδειακός.

Υπέρ του να μη συζητηθεί το θέμα της εκλογής νέου προέδρου χθες, τάχθηκε και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Μ. Γαβριηλίδης, αλλά τελικά, λόγω αντιδράσεων που υπήρξαν ψήφισε «παρών», χωρίς η μεταστροφή του να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Για τη θέση του προέδρου προτάθηκε από τους εκπροσώπους της Λάρισας, του Αστέρα και του Ατρόμητου, οι οποίοι, ωστόσο, στη ψηφοφορία τάχθηκαν απέναντι από τον Παναθηναϊκό, ο πρόεδρος των «πρασίνων», Ι. Αλαφούζος. Παρόμοια σκέψη υπήρχε και πέρυσι, όμως ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός λόγω φόρτου εργασίας.

Μέχρι την εκλογή προέδρου και κατόπιν πρότασης του Χρ. Πανόπουλου ο αναπληρωτής πρόεδρος Χρ. Δάρας θα συνδιοικεί με τη μορφή «τριμελούς διοικούσας επιτροπής» με τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γ. Σπανό και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φ. Κωστούλα, κατόπιν ομόφωνης απόφασης. Η συζήτηση για την εκλογή προέδρου επισκίασε τα υπόλοιπα θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν συζητήθηκε ούτε το θέμα της στάσης του συνεταιρισμού σχετικά με την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή «τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου» της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά ούτε και το εξώδικο της NOVA, η οποία θεωρώντας ότι η απόφαση αναβολής ελήφθη με υπαιτιότητα των ομάδων, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να καταβάλει την προβλεπόμενη στην κάθε επιμέρους Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης, αμοιβή για την αγωνιστική περίοδο 2016-17» και «επιφυλάσσεται ρητά για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από τον νόμο ή τις ΣΚΔ για την προάσπιση των συμφερόντων των εταιρειών της».

Στο κενό…

Αντ’ αυτών, τόσο ο εκπρόσωπος του ΟΣΦΠ Ι. Βρέντζος όσο και ο πρόεδρος της Λάρισας Αλ. Κούγιας αναλώθηκαν σε καταγγελίες κατά του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Δίκη στο ΣΚΑΪ». Μάλιστα ο πρώτος ζήτησε να εκδοθεί ανακοίνωση κατά του καναλιού και της εκπομπής, χωρίς όμως να βρει συμπαραστάτες.

«Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι να προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κ. Βρέντζος βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη», υποστήριξε η νομική σύμβουλος του Παναθηναϊκού, Αθ. Μπαλωμένου, ενώ απευθυνόμενη στον κ. Κούγια είπε: «Τι μιλάς εσύ που είσαι κάθε εβδομάδα στο πάνελ της “Δίκης”;».

Η επιστολή της FIFA

Χθες εστάλη στη Σούπερ Λίγκα η επιστολή της FIFA προς την ΕΠΟ, με την οποία ζητείται συνάντηση με τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για το ζήτημα της διαιτησίας, κατά κύριο λόγο, αλλά και για τα υπόλοιπα «ανοιχτά ζητήματα» που απασχολούν τις ΠΑΕ.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μια τέτοιου είδους συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 30/8.

Η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης στη Σούπερ Λίγκα αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η κοινή αντιπροσωπεία FIFA/UEFA υπό τον κ. Κουτσοκούμνη, θα ευρίσκεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Αθήνα, επιθυμεί να έχει συνάντηση/συζήτηση με εκπροσώπους όσων ΠΑΕ – μελών σας ενδιαφέρονται για το ζήτημα της δομής και διοίκησης της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σκοπό τη λύση όσων ζητημάτων είναι σε εκκρεμότητα. Η συνάντηση προτείνεται να διεξαχθεί την Τρίτη 30.08.2016 και ώρα 11.00 στα γραφεία της ΕΠΟ».

• Αποστέλλοντας την προβλεπόμενη ρήτρα στη Σούπερ Λίγκα, η NOVA ζητεί να αρχίσει το πρωτάθλημα από την 3η αγωνιστική και να μη μεταβληθεί το πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή