Ζημιές από ισχυρότατη καταιγίδα στη Β. Ελλάδα

Ζημιές από ισχυρότατη καταιγίδα στη Β. Ελλάδα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταστροφές προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και η ισχυρότατη καταιγίδα, διάρκειας περίπου μιας ώρας, που έπληξε χθες τον Δήμο Τρικκαίων. Μεγάλος πλάτανος ξεριζώθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, ενώ σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και πτώση της πίεσης του νερού σε τμήματα της πόλης. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, δέντρα ξεριζώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ζημιές καταγράφηκαν επίσης στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Περδικοράχης, με οικίες και καλλιέργειες να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη χαλαζόπτωση.

Επίσης έπεσαν οι μπάρες του ΟΣΕ στον κόμβο του Πύργου, δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλά δέντρα έγειραν κατά μήκος της οδού Καλαμπάκας.

Στη Βόρεια Ελλάδα έπεσαν περισσότεροι από 25.000 κεραυνοί σε διάστημα 12 ωρών, από το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Οι περισσότεροι έπεσαν στην Πέλλα, σε τμήματα της Ημαθίας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Οπως είπε στο ΑΜΠΕ ο μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Μιχάλης Σιούτας, η ασυνήθιστα υψηλή δραστηριότητα κεραυνών οφείλεται στα μεγάλα ύψη που εκτείνονται οι καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγουμένων ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή