Μηνύματα στήριξης στην Ιταλία από την ελληνική πολιτική σκηνή

Μηνύματα στήριξης στην Ιταλία από την ελληνική πολιτική σκηνή

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ιταλική Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση από την τραγική είδηση του σεισμού που έπληξε την Κεντρική Ιταλία, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών.

«Εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και εμού προσωπικώς, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τα ειλικρινή μου αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς επίσης και τις ευχές μου για την διάσωση των επιζώντων» ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος. 

Μήνυμα συμπαράστασης Αλέξη Τσίπρα

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Πριν λίγο επικοινώνησα με τον Μ. Ρέντσι και του εξέφρασα τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην περιπέτεια που περνάει η γειτονική χώρα. Παρακολουθούμε τα γεγονότα με οδύνη και ευχόμαστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα από τις σεισμικές δονήσεις. Παρακάλεσα τον Ιταλό πρωθυπουργό να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».

     

Στήριξη από Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε μέσω twitter τη στήριξή του στον ιταλικό λαό. «Αισθάνομαι θλίψη για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία. Είμαστε δίπλα στους φίλους Ιταλούς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», έγραψε. 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην Ιταλίδα ομόλογό του κυρία Λάουρα Μπολτρίνι και τον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα κ. Εφίσιο Λουίτζι Μάρρας εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού της Ιταλίας.

«Εκ μέρους των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και εμού του ιδίου θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τα θύματα και τα αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες τους, αλλά και σε όσους πολίτες δοκιμάζονται αυτές τις ώρες από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την Κεντρική Ιταλία», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μήνυμα συμπαράστασης από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Με δύο tweet, στα ιταλικά και τα ελληνικά, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή του στον ιταλικό λαό για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία: «Συμπάσχουμε με τον αδελφό ιταλικό λαό στις δύσκολες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ειλικρινή συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Επιστολή του υπουργού Εσωτερικών 

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή στον ομόλογό του υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας κ. Αντζελίνο Αλφάνο, εκφράζοντας την ειλικρινή θλίψη του για τον φονικό σεισμό που έπληξε την γείτονα χώρα, καθώς και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην επιστολή του ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σημειώνει: « Η Ελλάδα στέκεται διαχρονικά αλληλέγγυα στο πλευρό του ιταλικού λαού και είμαστε στην διάθεσή του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, για την παροχή κάθε μορφής βοήθειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή