Δηλώσεις που εύκολα παρεξηγούνται

Δηλώσεις που εύκολα παρεξηγούνται

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αναφορά του υπ. Εργασίας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου ήταν ικανή να προκαλέσει νέες αντιδράσεις σχετικά με το όριο της φτώχειας. Συγκεκριμένα, ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα παίρνουν συντάξεις με τους ίδιους κανόνες και όλοι θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης, που από αυτή την άποψη είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από το ΕΚΑΣ που ήταν ένα προνοιακό επίδομα το οποίο δινόταν κάθε έτος ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας. Από πολλούς ερμηνεύτηκε πως ο υπουργός θέτει ως όριο για τη φτώχεια την εθνική σύνταξη που μέσω του δικού του νόμου θεσπίστηκε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Αν και η ουσία της δήλωσης δεν ήταν αυτή, ίσως θα πρέπει ο κ. Κατρούγκαλος να είναι πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του, ιδίως όταν κανείς δεν θα μπορούσε να ζήσει αξιοπρεπώς με 384 ευρώ τον μήνα!

Με αυξημένη απαρτία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 11 π.μ η κρίσιμη συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπως πληροφορείται η «Κ». Στη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ. θα εγκριθεί από τους μετόχους το σχέδιο αναδιάρθρωσής της που έχει εκπονήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Για το σύνολο του δανεισμού της ΕΒΖ (114,6 εκατ. ευρώ) θα εκδοθούν δύο ομολογιακά δάνεια 60 εκατ. ευρώ και 54,6 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση θα είναι 10ετής με διετή περίοδο χάριτος κεφαλαίου και η αποπληρωμή θα γίνει σε 12 τριμηνιαίες δόσεις (ύψους 345 εκατ. ευρώ), με την α΄ δόση να είναι καταβλητέα 24 μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας έως τα τέλη του 5ου έτους και σε 19 τριμηνιαίες δόσεις από την αρχή του 6ου έως τη λήξη του 10ου έτους.

Βασική γλώσσα τα… αγγλικά

Αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική αλλαγή, καθώς η νέα διοίκηση θα σηματοδοτήσει την ενεργότερη εμπλοκή του ΤΧΣ σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα για τις τράπεζες με πρώτο αυτό της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με τη διαδικασία, τις αιτήσεις θα εξετάσει η Επιτροπή Επιλογής, η οποία θα προτείνει μια λίστα υποψηφίων στον υπουργό Οικονομικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προϋπόθεση για τη θέση αποτελεί η άριστη γνώση αγγλικών, ενώ η ευχέρεια στα ελληνικά θεωρείται πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν.

Στον «αέρα» οι αποζημιώσεις από την Enterprise

Σε αδιέξοδο βρίσκονται όσοι περιμένουν αποζημιώσεις από τροχαία με οχήματα που ήταν ασφαλισμένα στην εταιρεία Enterprise με έδρα το Γιβραλτάρ και στην οποία έχει τεθεί εκκαθαριστής. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο εκκαθαριστής αδυνατεί να αποζημιώσει, προς το παρόν, τις σχετικές απαιτήσεις και είναι αβέβαιο αν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας επαρκούν για την πλήρη εξόφλησή τους. Για τους ίδιους λόγους, προφανώς, η εκκαθάριση δεν έχει διορίσει αντιπρόσωπο ζημιών στην Ελλάδα προκειμένου να απευθύνονται σε αυτόν όσοι έχουν απαιτήσεις.

Αντιδράσεις στη μεταφορά του υπουργείου Οικονομικών

Απόφαση με την οποία καλούνται οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών στο πρώην κτίριο του Κεράνη υπέγραψε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στις αρχές Αυγούστου. Οπως φαίνεται, ο αναπληρωτής υπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του και να μειώσει ταυτόχρονα τις δαπάνες μίσθωσης ακινήτων. Στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Θηβών 196, θα μεταφερθεί το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, το ΣΔΟΕ, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και διάφορες μικρότερες υπηρεσίες. Ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, που αρνούνται να μετακομίσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή