Αφαίρεση άδειας, εξώδικα για Αίγινα

Αφαίρεση άδειας, εξώδικα για Αίγινα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύμβαση με γιατρό πνευμονολόγο-φυματιολόγο που ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι μπορεί να ανανεώσει εξ αποστάσεως άδειες οδήγησης σε χειριστές ταχυπλόου κατήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής μετά το πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην Πέρδικα Αίγινας. Ακόμη αφαίρεσε την άδεια οδήγησης που είχε λάβει το 2014 ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, χειριστής του ταχυπλόου «Ντουέντε», που συγκρούστηκε με το τουριστικό σκάφος «Αντωνία» στις 16 Αυγούστου σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Στο μεταξύ, με εξώδικό του προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων Αλέξης Κούγιας ζητάει απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ρωτάει, μεταξύ άλλων, σε ποια ακριβώς απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος βρισκόταν θαλαμηγός που φέρει παρόμοιο όνομα με το ταχύπλοο το οποίο χειριζόταν ο κ. Λυκουρέζος και ποιοι επέβαιναν σε αυτή. Και ζητάει να ενημερωθεί για την πορεία της θαλαμηγού και τον πραγματικό ιδιοκτήτη της. Οπως αναφέρει στο εξώδικό του, οι εντολείς του θεωρούν ότι η θαλαμηγός έπαιξε κάποιο ρόλο μετά το δυστύχημα και ότι ενδεχομένως εκεί φιλοξενήθηκαν οι επιβάτες και ο χειριστής του ταχυπλόου.

Ωστόσο, στις καταθέσεις τους στο Λιμενικό κατά την προανακριτική διαδικασία, οι άνθρωποι που έσπευσαν να βοηθήσουν τον 77χρονο χειριστή του ταχυπλόου δεν ανέφεραν κάτι για μεταφορά του στη συγκεκριμένη θαλαμηγό. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται κατάθεση του οδηγού ενός φουσκωτού που έφυγε από τη θαλαμηγό για να παραλάβει τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο από το ταχύπλοο και να τον μεταφέρει στην Αίγινα. Λόγω ενόχλησής του από τα χτυπήματα του φουσκωτού στη θάλασσα, ο 77χρονος φέρεται να ζήτησε να τον αποβιβάσει στο λιμανάκι του Φάρου, 1,5 χλμ. μακριά από την πόλη της Αίγινας. Αργότερα εμφανίστηκε στους λιμενικούς.

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Λυκουρέζος, μετά την αφαίρεση της άδειας οδήγησης, παραπέμπεται για ιατρική επανεξέταση σε Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή. Μέχρι αργά χθες και σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για την προφυλάκισή του ή μη, ο 77χρονος παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή