Αύξηση αφίξεων και εσόδων το 2016 αναμένει το υπ. Τουρισμού

Αύξηση αφίξεων και εσόδων το 2016 αναμένει το υπ. Τουρισμού

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία της ότι εν τέλει και το 2016 θα σημειωθεί αύξηση των αφίξεων και των εσόδων από τον τουρισμό, σηματοδοτώντας νέο ιστορικό υψηλό μετά το αντίστοιχο του 2015, εξέφρασε χθες με δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Η ίδια εκτίμησε ότι οι επιδόσεις κατά το φετινό επτάμηνο είναι θετικές, καθώς έχει προκύψει άνοδος 6-7% στις αφίξεις, με αποτέλεσμα να εκφράζεται η πεποίθηση ότι εν τέλει και το 2016 θα ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο, δεδομένου ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα. Ετσι «η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός, αν και συμπλήρωσε ότι πληρέστερη εικόνα θα προκύψει κατά το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όταν θα γίνει ο σχετικός απολογισμός.

Η κ. Κουντουρά αναμένει τα στοιχεία της περιόδου Ιουλίου – Οκτωβρίου, δεδομένου ότι το 60%-80% των ετήσιων αφίξεων και των εσόδων στη χώρα προέρχονται από τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και ένα μικρό διάστημα την άνοιξη (περίοδο διακοπών Πάσχα). Η ίδια ανέφερε ότι στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, κάτι που επιτυγχάνεται φέτος με τις διεθνείς αφίξεις να αρχίζουν στις αρχές Απριλίου και να τελειώνουν τον Νοέμβριο.

Πάντως σημείωσε ότι το 2016 παρουσίασε σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την προσέλκυση του τουριστικού προϊόντος, λόγω των γεωπολιτικών προβλημάτων στην περιοχή και της τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι είναι στρεβλή η εντύπωση πως τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι εξαιτίας της τρομοκρατίας το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας. Παρ’ όλα αυτά, βέβαια, οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% προς την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή