Φίλης: Κανονικά η σχολική χρονιά

Φίλης: Κανονικά η σχολική χρονιά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά χωρίς προβλήματα. Αυτή είναι η προσπάθειά μας», ανέφερε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι «προσπαθούμε να υπερπηδήσουμε πολλά εμπόδια και πολλές κατεστημένες νοοτροπίες», μάλλον στρέφοντας το βλέμμα στους εκπαιδευτικούς και στις στρεβλώσεις που παρατηρούνται στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι θα γίνουν περίπου 21.000 προσλήψεις αναπληρωτών και ο στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά «που παραδοσιακά την τελευταία 30ετία εμφανίζονται τον Σεπτέμβριο στα σχολεία και, δυστυχώς, καλύπτονται πολύ αργότερα». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση «τα σχολεία, γενικότερα η εκπαίδευση, την κρίσιμη στιγμή που ανοίγουν, να μην είναι αντικείμενο κομματικής αντιδικίας. Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα και κενά δεν είναι ένα κέρδος που αφορά την κυβέρνηση. Είναι ένα κέρδος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Στις στιγμές που ζούμε μπορεί να δώσει ένα απτό παράδειγμα ότι η κανονικότητα επιστρέφει στη χώρα μας».

Επίσης, για το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στα τέλη Αυγούστου και περιλαμβάνει διατάξεις για την ελληνόγλωσση και την ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι «θα ακούσουμε τις παρατηρήσεις των βουλευτών και είμαστε ανοιχτοί για να δημιουργηθούν δυνατότητες συναινέσεων που ήδη διαφάνηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων». Τέλος προανήγγειλε την παρουσίαση νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή