Τελικό Κυπέλλου στη Γερμανία θέλει η ΕΠΟ!

Τελικό Κυπέλλου στη Γερμανία θέλει η ΕΠΟ!

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καινοφανή απόφαση, που προκαλεί προβληματισμό ως προς τα κίνητρά της, προχώρησε η ΕΠΟ. Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. στις 11/8 αποφάσισε, κατόπιν εισήγησης του προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη, ο τελικός κυπέλλου της νέας περιόδου να μπορεί να οριστεί εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας!

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου η ΕΠΟ να μπορέσει να αντιδράσει σε περίπτωση που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προβεί σε απαγόρευση διεξαγωγής του αγώνα, όπως συνέβη και με τον περυσινό τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με την τροποποιημένη προκήρυξη του κυπέλλου «η έδρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έπειτα από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης. Η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA/UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας».

Σήμερα συνεδριάζει η Ε.Ε. της ΕΠΟ προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών. Πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Οκτωβρίου και εναλλακτικά η 8η του ίδιου μήνα.

Εξάλλου, σήμερα είναι πιθανό να υπάρξει συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τη διοικούσα επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, που θα αιτηθεί την παράταση στην κατάθεση των εγγυητικών επιστολών (αντιστοιχούν στο 5% επί του μετοχικού κεφαλαίου) προς την ΕΕΑ για τη λήψη πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα λόγω της μη καταβολής χρημάτων από τη NOVA.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη. Τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση του κ. Κοντονή με την αντιπροσωπεία της FIFA που θα έρθει στην Ελλάδα, ενώ την Τρίτη θα γίνει συνάντηση της ίδιας αντιπροσωπείας με τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για το θέμα της διαιτησίας.

Από τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών, περιλαμβανομένης και της συνάντησης FIFA-ΕΠΟ, θα καταστεί ορατό αν και με ποιους όρους θα αρχίσει το πρωτάθλημα.Την επόμενη Τετάρτη η «δράση» θα μεταφερθεί στη Σούπερ Λίγκα η οποία θα εκλέξει νέο πρόεδρο.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φ. Κωστούλας, είπε στον ΣΠΟΡ FM: «Τώρα όχι μόνο κουνιέται φύλλο, αλλά υπάρχει μια θύελλα στην άκρη του ορίζοντα και θα έρθουν οι επιθυμητές αλλαγές. Εγώ πιστεύω ότι όχι μόνο από άποψης ευθιξίας, που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ορισμένων ανθρώπων της ΕΠΟ, θα έπρεπε να φύγουν και να έχει μπει μία άλλη Επιτροπή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν αποχωρήσει από τις θέσεις τους, αν και υπάρχουν βουλεύματα εναντίον τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή