Κλιμακώνεται η κόντρα για τα απορρίμματα

Κλιμακώνεται η κόντρα για τα απορρίμματα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύνεται η αντιπαράθεση που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, καθώς συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις ανακοινώσεις αποφάσισαν χθες να περάσουν στη δράση με κίνδυνο να προκληθούν έκτροπα. Συγκεκριμένα, συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ με ντουντούκες εισέβαλαν χθες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), οργάνου αρμόδιου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση της επιτροπής που αφορούσε την εκχώρηση της αρμοδιότητας μελέτης από τον ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής για τις προδιαγραφές των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής στην «Κ», κ. Αφροδίτη Μπιζά, η οποία προήδρευε της συνεδρίασης, αφού απουσίαζε η πρόεδρος Ρένα Δούρου, δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, όταν τον ρώτησε το ονοματεπώνυμό του, της πέταξε στο πρόσωπο την ταυτότητά του. Κατόπιν του επεισοδίου η συνεδρίαση της επιτροπής διεκόπη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ, εκτιμώντας ότι μεθοδεύεται από την Περιφέρεια Αττικής η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ωστόσο, η κ. Μπιζά τονίζει πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, απλώς ο ΕΔΣΝΑ δεν διαθέτει το προσωπικό προκειμένου να οριστούν οι προδιαγραφές για να κατατεθεί αίτημα κοινοτικής χρηματοδότησης. «Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια ακριβώς για να αποφύγουμε να δώσουμε χρήματα» τόνισε η αντιπρόεδρος. «Οι “επίμαχες” τελευταίες αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ κατοχυρώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα των μελετών και των έργων, δεν έχουν καμία σχέση με ιδιωτικοποίηση και έχουν παρεξηγηθεί κυρίως λόγω των δηλώσεων του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη. Αλλωστε, μόνο στην Αττική οι μελέτες για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού συντάχθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ και της περιφέρειας και δεν ανατέθηκαν σε ιδιώτες» τονίζει στην «Κ» το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, Σταύρος Ιατρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή