Χωρίς την Κορακάκη η εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Χωρίς την Κορακάκη η εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη, δεν παρέστη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η εκδήλωση προς τιμή της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, ενώ αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρου Κούβελου και του υπαρχηγού της ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία Μανώλη Κολυμπάδη.

Οπως δήλωσε στην «Κ» ο πατέρας και προπονητής της Αννας Κορακάκη δεν έλαβε πρόσκληση για την εκδήλωση. «Αν δεν μας θέλουν στην Ελλάδα να μας το πουν να φύγουμε» σημείωσε ο κ. Τάσος Κορακάκης. Όπως λέει ο ίδιος, χθες αργά το απόγευμα πληροφορήθηκε από τα sites ότι επρόκειτο να λάβει χώρα η εκδήλωση στο προεδρικό, ωστόσο κανείς δεν τους είχε προσκαλέσει.

Με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης για να διασταυρώσει την πληροφορία, η οποία και επιβεβαιώθηκε. Αφού κατάλαβαν το σοβαρό ατόπημα που είχαν υποπέσει, οι διοργανωτές – που δεν είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας – δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι το «ξέχασαν» αφού η εκδήλωση προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή.  

Η Αννα Κορακάκη βρίσκεται στο Παρίσι και τελικά δεν μπόρεσε να μεταβεί τελευταία στιγμή στην Αθήνα για να παραστεί στην εκδήλωση, όπως ενημέρωσε ο πατέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την πλευρά του Προεδρικού έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση με την πλευρά της αθλήτριας ώστε να γίνει δεκτή από τον ΠτΔ αμέσως μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ευθύνη για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης δεν αφορά στην Προεδρία αλλά στους εκπροσώπους της ελληνικής αποστολής στο Ρίο.

Ισίδωρος Κούβελος: «Δεν ενημέρωσα εγώ τους αθλητές»

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναφέρθηκε στο θέμα. «Ενημερώθηκα για την εκδήλωση όταν έμπαινα στο αεροπλάνο. Πώς να πάρω κάποιον τηλέφωνο και ποιον να ενημερώσω; Εστειλα μήνυμα στο γραμματέα της ΕΟΕ να προσκαλέσει όλους τους αθλητές. Τους ανέφερα ονομαστικά. Εγώ ενημέρωσα μόνο τους αθλητές που ήμασταν μαζί στο αεροπλάνο. Πώς να έπαιρνα τηλέφωνο μέσα από το αεροπλάνο. Μην τρελαθούμε τελείως. Εχουμε προηγούμενα με την κοπέλα; Είναι τρελό πράγμα αυτό»

Μανώλης Κολυμπάδης: «Δεν μου δόθηκε καμία τέτοια εντολή»

Ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Μανώλης Κολυμπάδης τόνισε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ πως δεν πήρε καμία εντολή να ενημερώσει αθλητές: «Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη 7:30- 8:00 το βράδυ. Από το αρχηγείο δεν πήρα καμία εντολή να ενημερώσω τους αθλητές. Δεν ανέλαβα καμία τέτοια ευθύνη. Αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η συνάντηση κανονίστηκε χθες το βράδυ».

ΠτΔ: Θα αποδώσω αυτό που πρέπει να αποδώσω στον καθένα από εσάς

Κατά την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενημερωμένος σχετικά με τις ελληνικές συμμετοχές, ενώ απευθυνόμενος προς τον Λευτέρη Πετρούνια, είπε πως ήταν τόσο σίγουρος για τη νίκη του, που συνέταξε το συγχαρητήριο μήνυμά του πριν την ολοκλήρωση του τελικού.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά τόνισε: «Θέλω να σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι κάτι αυτονόητο. Γιατί η Πολιτεία πρέπει να σας αποδώσει αυτό που πραγματικά σας ανήκει.

Πριν απ΄ όλα είμαστε υπερήφανοι για εσάς γιατί με το ήθος σας και τις επιδόσεις σας αποδείξατε ότι εσείς, οι Αθλητές της Ελλάδας, εκφράζετε όσο κανένας άλλος το Ολυμπιακό Πνεύμα που κατάγεται ευθέως από το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα. Συνδυάσατε υπέροχα το «ευ αγωνίζεσθαι» και το «αιέν αριστεύειν και υπήροχον έμμεναι άλλων».

Είσθε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας γι΄ αυτό που πετύχατε. Γιατί το πετύχατε με τεράστια προσπάθεια, μοναδική προσπάθεια, η οποία ανήκει σχεδόν αποκλειστικά σε εσάς. Όπως επίσης και στους γονείς σας και στους Προπονητές σας που πρέπει να είναι περήφανοι για εσάς. Σας ευχαριστούμε λοιπόν γι΄ αυτή την παρουσία μαζί με τις διακρίσεις που επιτύχατε.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους Ελληνες Ολυμπιονίκες να συνεχίσουν μιας και είναι παράδειγμα για τους νέους:

« Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί εκφράζετε για την νέα γενιά, και τις γενιές που θάρθουν ένα σύμβολο, ένα παράδειγμα ζωής ως προς το τι μπορεί να επιτύχει ο Νέος Έλληνας όταν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ανεξάρτητα από την βοήθεια άλλων. Αυτό το παράδειγμα σ΄ αυτή την κρίση είναι μια εξαιρετική προσφορά στον Τόπο. Τέλος καταλήγω με ένα συμπέρασμα, το οποίο θέλω να το κρατήσετε μέσα σας, γιατί αυτές οι στιγμές είναι στιγμές και για εμάς και για εσάς. Είμαστε υπερήφανοι γιατί χάρις σε σας, η Γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης. Και μάλιστα με τον πιο εμβληματικό τρόπο: Τον συμβολισμό του τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει Νέα Γενιά της Ελλάδας, τι σημαίνει πραγματικό Ολυμπιακό Πνεύμα, τι σημαίνει Ελληνικό Πνεύμα».

Αναφέρθηκε, τέλος, και σε όσους δεν παραβρεθήκαν σήμερα στην τελετή, όπως η Άννα Κορακάκη διευκρινίζοντας:

«Οσοι δεν είναι σήμερα εδώ γιατί λείπουν εκτός Ελλάδας, όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, θα συναντηθούμε όταν το επιτρέψουν οι δικές τους υποχρεώσεις. Και το κάνω για να αποδώσω αυτό που πρέπει να αποδώσω στον καθένα από εσάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή