Αβραμόπουλος: Πάνω από 845 εκατ. από την Ε.Ε. στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Αβραμόπουλος: Πάνω από 845 εκατ. από την Ε.Ε. στην Ελλάδα για το προσφυγικό

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνά τα 845 εκατομμύρια ευρώ η χρηματοδοτική στήριξη της Κομισιόν προς την Ελλάδα για το προσφυγικό, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει πως «αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη σύσταση της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016, χρειάζεται, να γίνουν περισσότερα».

Σχετικά με την βοήθεια που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Ελληνας Επίτροπος τονίζει πως η χρηματοδοτική στήριξη ξεπερνά τα 845 εκατ. ευρώ καθώς «επιπλέον των κονδυλίων ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ που διατίθενται στην Ελλάδα για τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, έχουν διατεθεί ακόμη 345 εκατ. ευρώ περίπου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης».

Τέλος, ο Επίτροπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Κρατών Μελών που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Συγκεκριμένα στην απάντησή του προς τον Ευρωβουλευτή κ. Ν Ανδρουλάκη σημειώνει πως «απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες» από τα Κράτη Μέλη τονίζοντας πως «Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, μπορεί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή