Κοτόπουλο με ζεστή σάλτσα «σίζαρ»

Κοτόπουλο με ζεστή σάλτσα «σίζαρ»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 12΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους των 3 – 4 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα «σίζαρ»

  • 2 κρόκοι από σφιχτοβρασμένα αυγά
  • 6 φιλέτα αντσούγιας διατηρημένα σε λάδι, ξεπλυμένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 120 ml ελαιόλαδο  
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας ή παρμεζάνα, τριμμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι (με μέτρο, λόγω της αντσούγιας)

Διαδικασία

Σάλτσα: Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε το λεμόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάμε. ∆οκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Κρατάμε τη σος στην άκρη.

Κοτόπουλο: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 3 – 4 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως.

Τι πίνουμε

Ενα λευκό πλούσιο κρασί, ένα Chardonnay.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή