ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με ζεστή σάλτσα «σίζαρ»

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Σάλτσες / Ζωμοί, Αυγά, Τυριά

Εύκολο / Προετοιµασία: 20΄, Μαγείρεµα: περίπου 12΄

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους των 3 - 4 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Για τη σάλτσα «σίζαρ»

  • 2 κρόκοι από σφιχτοβρασµένα αυγά
  • 6 φιλέτα αντσούγιας διατηρηµένα σε λάδι, ξεπλυµένα
  • 2 κουτ. σούπας µουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 120 ml ελαιόλαδο  
  • 40 ml χυµός λεµονιού
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας µας ή παρµεζάνα, τριµµένα
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι, αλάτι (µε µέτρο, λόγω της αντσούγιας)


Διαδικασία

Σάλτσα: Βάζουµε στο µπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη µουστάρδα και τα χτυπάµε για περίπου 1 - 2 λεπτά, µέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπηµα, ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα. Ρίχνουµε το λεµόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάµε. ∆οκιµάζουµε και, αν χρειάζεται, προσθέτουµε αλάτι. Κρατάµε τη σος στην άκρη.

Κοτόπουλο: Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει, ρίχνουµε το λάδι και τα κοµµάτια του κοτόπουλου. Σοτάρουµε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας µέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το σκόρδο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 1/2 λεπτό ακόμη. Σβήνουµε µε το κρασί και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 2 λεπτά, µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ.

Μετριάζουµε τη φωτιά, προσθέτουµε 3 - 4 κουτ. σούπας νερό και µαγειρεύουµε για περίπου 4 - 5 λεπτά ακόµη ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Το αδειάζουµε σε µια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουµε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 - 1 λεπτό. Περιχύνουµε το κοτόπουλο και σερβίρουµε αµέσως.

Τι πίνουμε
Ενα λευκό πλούσιο κρασί, ένα Chardonnay.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ