Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 12΄
- 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους των 3 – 4 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 40 ml ελαιόλαδο
- 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα «σίζαρ»
- 2 κρόκοι από σφιχτοβρασμένα αυγά
- 6 φιλέτα αντσούγιας διατηρημένα σε λάδι, ξεπλυμένα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 120 ml ελαιόλαδο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 60 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας ή παρμεζάνα, τριμμένα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι (με μέτρο, λόγω της αντσούγιας)
Διαδικασία
Σάλτσα: Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε το λεμόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάμε. ∆οκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Κρατάμε τη σος στην άκρη.
Κοτόπουλο: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 3 – 4 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως.
Τι πίνουμε
Ενα λευκό πλούσιο κρασί, ένα Chardonnay.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr