Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Αναστασιάδη

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Αναστασιάδη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο του ταξιδιού του στην Άγκυρα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζών Μπάιντεν τα είπε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Το τηλεφωνικό ραντεβού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αμερικανού αντιπροέδρου και είχε ως αντικείμενο τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του ιδίου και τούρκων αξιωματούχων με τους οποίους συναντήθηκε για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Μπάιντεν μετέφερε στον Νίκο Αναστασιάδη το πώς η τουρκική πλευρά αντιμετωπίζει την διαδικασία των συνομιλιών.

Πληροφόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι των διαβεβαίωσαν ότι στηρίζουν την εν’ εξελίξει διαδικασία και ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

Η επικοινωνία ήταν ολιγόλεπτη και η αίσθηση που δόθηκε ήταν ότι το βασικό θέμα στις επαφές του αμερικανού αντιπροέδρου στην Άγκυρα ήταν το πρόσωπο που συνεχίζει να διχάζει τις δυο χώρες ο αυτοεξόριστος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή