Διάτρητος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Διάτρητος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία απάντηση δεν δόθηκε στο ερώτημα των εκπροσώπων τον καναλιών προς την διορισμένη από το κ. Παππά επιτροπή, στην ευθεία ερώτηση «αν το σύστημα έχει διεθνή πιστοποίηση», ενώ ακόμα πιο σημαντικές είναι οι αμφιβολίες που προκύπτουν για την αξιοπιστία του διαγωνισμού.

«Η Singulal Logic έχει πιστοποίηση και αυτό μας καλύπτει», ήταν η απάντηση της επιτροπής, δημιουργώντας ακόμα πιο έντονη ανησυχία στους παρευρισκομένους για  το κατά πόσον θα είναι αδιάβλητος ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών,

Το γεγονός ωστόσο ότι το σύστημα δεν έχει καμία διεθνή διασφάλιση δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που ανεδείχθη.

Στις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν για τον εκτιμώμενο χρόνο του διαγωνισμού τα μέλη της επιτροπής παραδέχθηκαν ότι μπορεί να χρειασθούν και 12 ώρες για να δοθεί κάθε άδεια, κάτι που που σημαίνει ότι οι «διαγωνιζόμενοι» μπορεί να παραμείνουν έγκλειστοι σε ένα δωμάτιο ακόμη και για 48 ώρες. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση στην ερώτηση «πώς θα αντέξουμε», η οποία ήταν, «θα έχουμε κάποια ράντζα για να ξεκουράζεται όποιος θέλει».

Κωμικοτραγική ήταν η απάντηση και στο ερώτημα «αν θα μπορούμε να έχουμε έναν υπολογιστή έστω χωρίς Ιντερνετ». Τα μέλη απάντησαν ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, υπονοώντας ότι οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους γραπτώς.

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, ανησυχία γεννάται από την αξιοπιστία του διαγωνισμού, μιας και ο μόνος που επί της ουσίας θα γνωρίζει τι ποσό προσφέρει κάθε επιχειρηματίας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας θα είναι ο υπουργός Επικρατείας και τα μέλη της επιτροπής που διόρισε.

Οπως ειπώθηκε και από τα στελέχη των καναλιών, το σύστημα εκ των πραγμάτων πάσχει, καθώς δεν αποτρέπει το ενδεχόμενο να υπάρξει προνομιακή ενημέρωση σε κάποιους ημέτερους επιχειρηματίες .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή