Στην Ευρώπη ξανά ο Παναθηναϊκός

Στην Ευρώπη ξανά ο Παναθηναϊκός

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαιξε με τη φωτιά για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αλλά δεν κάηκε τελικά! Αν και αγχώθηκε υπερβολικά λόγω της αδικαιολόγητα παθητικής στάσης που κράτησε στα πρώτα 45 λεπτά, αφυπνίστηκε μόλις βρέθηκε πίσω στο σκορ και όταν θυμήθηκε ότι είναι… Panathinaikos, άλλαξε θεαματικά την εικόνα του, ισοφάρισε σε 1-1 και πανηγύρισε μαζί με περίπου 300 Ελληνες που βρέθηκαν στο πλευρό του την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπρόντμπι είχε να καλύψει τρία γκολ από την ήττα της στη Λεωφόρο και ήταν αναμενόμενο να ανοίξει από την αρχή τον ρυθμό και να πιέσει. Είχε μεγάλη κατοχή από το ξεκίνημα του πρώτου μέρους μέχρι το τέλος του, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται φανερά να κυκλοφορήσει την μπάλα και να εκμεταλλευθεί τους κενούς χώρους με αντεπιθέσεις. Οι Δανοί έφταναν εύκολα στο ύψος της περιοχής του Στιλ και παρότι δεν δημιούργησαν τόσες ευκαιρίες όσες αναλογούσαν στην υπεροχή τους, έψαξαν με υπομονή το γκολ και δικαιώθηκαν.

Το καμπανάκι κτύπησε για πρώτη φορά στο 16΄, όταν ύστερα από λάθος έξοδο του Στιλ ο Ιβανόφ έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Πούκι. Κτύπησε και δεύτερη όταν ο Στιλ έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Νόργκαρτ. Η τρίτη ήταν η φαρμακερή. Χολστ, Βίλτσεκ και Μουχτάρ έκρυψαν την μπάλα και ο τελευταίος την έστειλε στα δίκτυα στο 36΄, βάζοντας το ματς σε άλλες βάσεις. Η τεράστια ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 38΄, όταν σε τετ α τετ έστειλε στην μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τόπελ, ήταν μια υπενθύμιση ότι η πρόκριση έρχεται πιο εύκολα μέσω της επίθεσης παρά από την παθητική άμυνα. Η κίνηση του Στραματσόνι να αλλάξει τον Ιμπάρμπο με το Λέτο το επιβεβαίωσε αυτό.

Η είσοδος του Αργεντινού άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Βγήκε στο β΄ ημίχρονο από το καβούκι του, πήρε τον έλεγχο του ρυθμού, πάτησε περιοχή και άρχισε να απειλεί πρώτα με τον Μπεργκ στο 53΄ και μετά με τον Ιβανόφ στο 61΄. Ο Βούλγαρος απέτυχε να βρει την μπάλα εξ επαφής, αλλά τη βρήκε στο 65΄ σε υπέροχη σέντρα του Λουντ. Ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση. Αποδείχθηκε, μάλιστα, παίκτης-κλειδί για τους «πράσινους», καθώς έσωσε το γκολ στο 16΄ και σκόραρε στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Η συνέχεια ήταν απλή για τον Παναθηναϊκό. Οχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά παραλίγο να πάρει τη νίκη με τον Λουντ στο 82΄. Ο Φινλανδός ήταν εξαιρετικός και όταν αντικατέστησε τον Λεντέσμα βοήθησε πολύ στην αλλαγή της εικόνας.

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Τόπελ, Χολστ (67΄ Ουρένια), Χέρμανσον, Ρόκερ, Λάρσον, Νόργκααρντ, Πίρι (75΄ Κόρλου), Χιουλσάγκερ, Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83΄ Γιάκομπσεν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (59΄ Λουντ), Χουλτ (86΄ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (46΄ Λέτο), Γουακάσο, Μπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή