Εγκατάσταση για τις αντιθέσεις της ανθρώπινης καθημερινότητας

Εγκατάσταση για τις αντιθέσεις της ανθρώπινης καθημερινότητας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χώμα, μέταλλο, φως και ήχος. Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2016, θα μετατραπεί, από ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα περασμένης και λαμπερής εποχής, σε σκηνικό της πολυμεσικής εγκατάστασης της Ελένης Πανουκλιά. Το φετινό έργο τέχνης που θα «αγκαλιάσει» το Παλαιό Ελαιουργείο έχει τον αινιγματικό τίτλο «Ο,τι φωτεινό έχει να πει θα πρέπει να μείνει εικασία». Η επιμέλεια του έργου είναι της Καλλιόπης Μηνιουδάκη, ο σχεδιασμός του ήχου του Coti K., υπεύθυνη παραγωγής και σύμβουλος σχεδιασμού είναι η Γεωργία Βουδούρη, ο σχεδιασμός φωτισμού ανήκει στην Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ οι φωτογραφίες είναι από τη μηχανή του Βασίλη Ξενιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι το ερχόμενο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Νοεμβρίου, από τις 20.00 έως τις 24.00 κάθε βράδυ.

Η Ελένη Πανουκλιά, με το φιλόδοξο αυτό έργο της, το οποίο δουλεύει επί δύο χρόνια, θέλει να λειτουργήσει αφυπνιστικά, να ιντριγκάρει τον επισκέπτη, καθιστώντας τον βασικό παράγοντα της εγκατάστασής της. Το «Ο,τι φωτεινό έχει να πει θα πρέπει να μείνει εικασία» είναι η πάλη των αντιθέτων του κόσμου, η αιώνια διαμάχη σκότους και φωτός, κάτι που αποτελεί μείζον διακύβευμα στην καλλιτεχνική πορεία της Πανουκλιά.

Η εικαστικός καλεί το επισκέπτη να έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και, κατόπιν, να συναντήσει τη συλλογική αλήθεια. Τα υλικά (χώμα και μέταλλο) και τα άυλα (ήχος και φως) υλικά της Ελένης Πανουκλιά θα δημιουργήσουν μία εικαστική διαδρομή, η οποία θα «αγκαλιάσει» τους αντίθετους πόλους της ανθρώπινης καθημερινότητας. Και –μαζί– ένα event-έκπληξη θα περιμένει τους επισκέπτες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή