Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις Κούρδων μαχητών

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις Κούρδων μαχητών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβάρδισαν την Πέμπτη θέσεις Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) νότια της πόλης Τζαραμπλούς, ανέφερε  πηγή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, μια μέρα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Τουρκία εντός του συριακού εδάφους.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Μανμπίζ, μια περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής, όταν οι μαχητές του YPG αγνόησαν προειδοποίηση των τουρκικών δυνάμεων, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Η Τζαραμπλούς βρίσκεται περίπου 40χλμ βόρεια της Μανμπίζ.

Το AKP καθαίρεσε τέσσερις δημάρχους 

Το τουρκικό κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP καθαίρεσε τέσσερις εκλεγμένους δημάρχους με την κατηγορία ότι διατηρούν συνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Οι δήμαρχοι σε δήμους τεσσάρων επαρχιών αποφασίστηκε ότι έχουν συνδέσεις με τον Γκιουλέν ανέφερε το δίκτυο στον ιστότοπο του, επικαλούμενο τον Γιασίν Ακτάι, αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή