Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω απογοητευτικών στοιχείων για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, αλλά και εν αναμονή της ομιλίας που θα εκφωνήσει σήμερα η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν στο οικονομικό συμπόσιο στο Τζάκσον Χολ. «Οι αγορές δεν έχουν καμία κατεύθυνση, καθώς απουσιάζουν οι καταλυτικοί παράγοντες», σχολίασε ο Κρεγκ Eρλαμ, αναλυτής της Oanda.

Ο ίδιος απέδωσε το κλίμα των αγορών στην αναμενόμενη για σήμερα ομιλία της Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας, πάντως, πως «το συμβάν είναι σημαντικότερο για τις αμερικανικές αγορές, αλλά δεν εκπλήσσει ότι και οι ευρωπαϊκές παγιδεύθηκαν στις ίδιες συνθήκες». Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με οριακές απώλειες 0,28%, ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με υποχώρηση 0,88% και ο CAC 40 της Γαλλίας με υποχώρηση 0,65%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η αγορά του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να κλείνει με πτώση 1,07%.

Είχε προηγηθεί άνοδος των αγορών την Τετάρτη, χάρη στα στοιχεία που φέρουν τη γερμανική οικονομία να έχει σημειώσει ανάπτυξη 0,4% το β΄ τρίμηνο του έτους, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις. Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο, το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 46,86 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 48,24 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή