Κ. Μπακογιάννης: Η Βόρεια Εύβοια μπορεί και πρέπει να αναγεννηθεί

Κ. Μπακογιάννης: Η Βόρεια Εύβοια μπορεί και πρέπει να αναγεννηθεί

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά πρωτοβουλιών για την περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, που αποσκοπούν στην υποστήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, στην πρόληψη αντίστοιχων συμβάντων, αλλά και στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος,μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή, δρομολογούν συναρμόδια υπουργεία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, «Το ελληνικό κράτος έχει μνήμη χρυσόψαρου. Ξεχνάει εύκολα τις φυσικές καταστροφές και τις πληγές που ανοίγουν. Συνήθως, μια φωτιά συνοδεύεται από ουκ ολίγες δηλώσεις ευαισθησίας των υπευθύνων, βαρύγδουπες εξαγγελίες ή μεγάλα λόγια. Και μετά σιωπή»,  και σημείωσε : «Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λίμνη, ένα μήνα μετά τη πυρκαγιά, δείχνει πως τουλάχιστον σε συμβολικό επίπεδο κάτι πάει να αλλάξει. Τον καλωσορίζουμε και τον ευχαριστούμε για την ευαισθησία που επιδεικνύει έμπρακτα».

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη κάθε βοήθεια», ανέφερε, «γιατί ζήσαμε μια πραγματική οικολογική καταστροφή. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους παραδόθηκαν στις φλόγες, οι οποίες απείλησαν ακόμα και την ίδια την Λίμνη, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας μας». Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Από τη πρώτη στιγμή στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο της Πυροσβεστικής και κηρύξαμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέσα σε λίγες ώρες σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια εκστρατεία τουριστικής προβολής για να προβάλουμε, αλλά και να θυμίσουμε, ότι η Λίμνη εξακολουθεί να έχει χρώμα, εξακολουθεί να έχει χαρακτήρα, παραμένει φιλόξενη και είναι έτοιμη, παρά τις πρόσφατες δοκιμασίες, να υποδεχθεί ξανά τόσο τους πιστούς επισκέπτες της, όσο και αυτούς που έχουν την επιθυμία να τη γνωρίσουν για πρώτη φορά».

Η Διεύθυνση Δασών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναικό Πρακτορείο κ. Μπακογιάννης, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς τις αναγκαίες μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πληγείσας περιοχής. «Προχθές εγκρίθηκε η πρώτη μελέτη, σχετικά με τα κορμοδέματα, και προχωράει η δεύτερη, με τα φράγματα βάρους. Θα απαιτηθεί, ασφαλώς, χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων πριν αρχίσουν οι βροχές».

Ο κ. Μπακογιάννης, σημειώνει ότι την Περιφέρεια απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της αποζημίωσης των ρητινοπαραγωγών, «οι οποίοι έχασαν κυριολεκτικά το βιός τους». «Σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε, «περιμένουμε άμεσα από το κράτος να δοθούν αποζημιώσεις, ενώ εμείς από τη πλευρά μας έχουμε, ήδη, ξεκινήσει επαφές με μεγαλοϊδιοκτήτες πευκοδάσους της περιοχής για σύναψη συμφωνιών ρητινοεκμετάλλευσης».

«Η Βόρεια Εύβοια», υπογράμμισε, «μπορεί και πρέπει να αναγεννηθεί. Αρκεί να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας σωστά καινα μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή